Valilik açıkladı: İstanbul'da 93 okula tahliye kararı

11 İli vuran iki depremin ardından deprem riski olan bölgelerde çalışmalar hızlandırıldı. İstanbul Valiliği İstanbul Sismik Riskin Azaltılması Projesi kapsamında riskli 93 okul ve eğitim kurumundaki öğrencilerin güvenli okullara nakledileceğini açıkladı. İşte o okullarda son durum…

11 İli etkileyen iki büyük deprem sonrası gözler beklenen Marmara depremine çevrildi. Yetkililer Özellikle nüfus yoğunluğu çok olan İstanbul’da bir dizi önlemler almaya başladı. İşte onlardan biri de riskli yapısı olan 93 okulda tahliye kararı…..

Okullarda yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte gözler İstanbul'da tahliye edilen okullar listesine çevrildi.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada

"20 Şubat 2023 Pazartesi günü itibarıyla, riskli 93 okul ve eğitim kurumumuzdaki öğrencilerimiz, depreme güvenli okullara nakledilerek, eğitim öğretim görmeye devam edeceklerdir" dendi.

Kapatılan okullardaki öğrenciler taşımalı sistemde başka okullara kaydırıldı. Böylelikle 93 riskli okuldaki 51 bin 995 öğrenci ve 2 bin 765 öğretmen de depreme karşı güvenli okullarda eğitimlerine devam edecek.

93 okuldan ise 76 okul yıkılıp yeniden yapılacak, 17'si de güçlendirilecek.

# istanbul valiliğinden açıklama