Vatan Partisi heyeti Antalya'da sel bölgesinde

Antalya'da Kumluca ve Finike ilçelerinde 1 ayın yağmuru bir günde yağdı, sele dönüştü. Seracılığın ana üssü Kumluca'da 15 bin dönüm tarım arazisi çamura altında kaldı. Vatan Partisi heyeti selin tahrip ettiği bölgede incelemelerde bulundu, zarar gören yurttaşları ziyaret etti.

Yıkılan köprüler, taşan dereler, evi, işyeri su altında kalan, araçları, seraları kullanılmaz hale gelen yurttaşlar… Son 50 yılın en büyük sel felaketi, Antalya'nın Kumluca ve Finike ilçelerinde büyük zarara neden oldu. İlçede hayat durdu.

Su ve çamur altında kalan iş yerlerinde sular çekiliyor, eşyalar temizleniyor, yollarda biriken çamur ve devrilen ağaçlar ise iş makineleriyle kaldırılıyor. İlçede bir yandan da hasar tespit çalışmaları sürdürülüyor. Tüm kurum ve kuruluşlar görev başında.

29 mahalle, 100 konut, 920 iş yeri, 497 araç ve 15 bin dönüm sera hasar gördü. Bir ayda yağan yağmurun neredeyse iki katı yağış alan Kumluca ilçesinde sezonu girdi maliyetlerinin yükü ile açan çiftçinin tüm ürünü çamura gömüldü.

Üreticiler ürünlerin yeniden dikilmesi ve çıkan zararın karşılanması konusunda acil destek istedi.

Vatan Partisi heyeti selin tahrip ettiği bölgede incelemelerde bulundu, zarar gören yurttaşları ziyaret etti. Seraları, ürünleri zarar gören üreticilerle görüştü:

- Bir çok sorunun altından kalktık. Bununda altından kalkarız. Üreticimiz emekçimiz çalışkandır. Aslında sadece Kumluca'nın zararı değil, bütün Türkiye'nin zararıdır. Kumluca'da görülen zarar sofralarımızı pazarlarımızı etkilecektir.

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi, İl Başkan Yardımcısı Rıza Türkmendağ, Kumluca'nın afet bölgesi ilan edilmesi ve çiftçinin zararının en kısa zamanda karşılanması gerektiğini söyledi.

Türkmendağ, yoğun yağışı afete dönüştüren koşulların bilimsel yaklaşımlarla ortadan kaldırılması gerektiğini belirtti, tahliye kanallarına dikkat çekti. Tarım imar planı dahil doğru planlamanın gereğine vurgu yaptı.

# Antalya # kumluca # finike # antalya # vatan partisi # üretici # rıza türkmendağ