ABD ve Yunanistan'dan Türkiye sınırında ortak tatbikat

ABD ve Yunanistan Türkiye sınırına 50 kilometre mesafede tatbikatı yaptı. İskeçe'de yapılan ortak tatbikatı 8 ülkenin temsilcileri de yakından izledi. Tatbikatta gerçek mermiler kullanıldı.

Dedeağaç'a silah yığınağı yapan ABD son olarak Yunanistan ile birlikte ortak tatbikat düzenledi.

Yatbikat Türkiye sınırına 50 km uzaklıkta bulunan İskeçe Petrochori atış alanında yapıldı. Tatbikatta gerçek mermiler kullanıldığı açıklandı.

Taktik tatbikat ve yarışmalarda küçük ölçekli taktikler, atışların teknik uygulaması ve tankların teknik konularına odaklanan, ölçülebilir nesnel kriterlerle operasyonel prosedürler değerlendirildi.

Yarışmanın son aşamasına, GES Başkanını temsilen 4. Kolordu Komutanı Korgeneral Ioannis Tsioplos, Selanik’teki Amerikan Başkonsolosluğu Baş Memur Yardımcısı Salina Rico’nun tatbikat ve yarışmaya gözlemci olarak katıldığı duyuruldu.

ABD ile Yunanistan'ın ortak tatbikatını 8 ülkenin temsilcileri, Silahlı Kuvvetler ve Güvenlik Kuvvetleri subayları ile Yerel Yönetim temsilcileri de izledi.

Öte yandan ABD, Dedeağaç Limanı'na yığınağa devam ediyor. ABD'nin limana saldırı helikopterleri ve 600 personel daha konuşlandıracak.

# abd # yunanistan # tatbikat # dedeağaç