Haydar Ali Yıldız: "Korkutmalarınıza pabuç bırakmayız"

Türkiye'de turizmin merkezlerinden olan Beyoğlu'nun Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız Batı’lı ülkelere seslendi. Yıldız başkonsoloslukların kapatılmasının teröre destek vermek anlamını taşıdığını belirterek “Türkiye güvenlidir, kimsenin korkutmalarına pabuç bırakmayacak bir millettir" dedi.

Yabancı ülkelerin İstanbul'da bulunan temsilciliklerinden son günlerde uyarı üzerine uyarı yapıldı. Terör eylemi olabileceği yönünde uyarılar yapan Almanya, İngiltere, Hollanda, İtalya, Kanada, Belçika, Fransa ve İsviçre'nin İstanbul başkonsoloslukları güvenlik sebebiyle ikinci bir duyuruya kadar kapatıldı. Konuya ilişkin Dışişleri Bakanlığı harekete geçerek temsilcileri bakanlığa çağırdı

İstanbul'da bulunan Avrupa ülkelerine ait başkonsoloslukaların saldırı istihbaratı nedeniyle kapılarına kilit vurmasını halka korku vermek amacıyla yapıldığını söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız büyükelçilere tepki gösterdi.

bu yaşananın teröre destek vermek olduğunu söyleyen Yıldız, “Burada bugün bütün dünyaya diyoruz ki: Beyoğlu güvenlidir, İstanbul güvenlidir, Türkiye güvenlidir, kimsenin korkutmalarına pabuç bırakmayacak bir millettir.” dedi.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# beyoğlu # Haydar Ali Yıldız