Çavuşoğlu'ndan konsolosluk tepkisi: "Bundan sonra atacağımız adımlar bellidir”

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, konsolosluklarını kapatan 9 ülkeye tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Bu kapatmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz” dedi. Çavuşoğlu, “Bundan sonra somut bilgi paylaşmadan böyle bir şeye giderlerse bizim de atacağımız adımlar bellidir” dedi.

9 ülkenin İstanbul konsoloslukları kapatmasının ardından Dışişleri Bakanlığı, 9 ülkenin büyükelçisini bakanlığa çağırdı. Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, Arjantin Dışişleri Bakanı Santiago Cafiero ile ortak basın toplantısında kapatmaların maksatlı olduğunu vurguladı:

- Bu kapatmaların maksatlı olduğunu düşünüyoruz. Dün çağırdığımız büyükelçilere de bunu söyledik. Burada 'Türkiye istikrarsız, Türkiye'de terör tehdidi var.' imajı vermek istiyorlarsa bu dostluğa da sığmaz müttefikliğe de sığmaz.

Çavuşoğlu, İsveç'teki Kur'an-ı Kerim provokasyonundan sonra Türkiye’nin İçişleri Bakanlığı'nın yabancı ülke temsilciliklerine yönelik güvenliği artırdığını da aktardı:

- Bu konularda hassasız, bu misyonları korumak bizim yükümlülüğümüz. Bu hadiseyle hiç ilgili olmayan bazı Avrupa ülkeleri de kapatıyorlar.

Dışişleri Bakanı, konsolosluklarını kapatan ülkelerin diğer ülkelerden de kapatmalarını istediğini söyledi:

- Temsilciliklerini kapatan ülkelerin diğer ülkelere 'Siz de kapatın dediğini de biliyoruz. Elimizde bu bilgiler de var. Bundan sonra bizimle somut bilgi paylaşmadan böyle bir şeye giderlerse bizim de atacağımız adımlar bellidir. Bu mesaj kendilerine de ilettik.
# Mevlüt Çavuşoğlu # konsolosluk # isveç # kuranı kerim