ABD Ege'de askeri yığınağını arttırıyor: Uçak gemisi gönderecek

ABD, Türkiye’ye karşı askeri yığınağını artırıyor. Washington yönetimi Yunanistan’a uçak gemisi gönderme kararı verdi. “USS George H.W. Bush”un, cuma günü Pire Limanı’na yanaşması bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri, Ege ve Doğu Akdeniz’de sularını ısıtacak bir hamle daha yaptı. Atina yönetiminin talebi üzerine ABD, Yunanistan’a uçak gemisi gönderme kararı verdi.

Türkiye’ye karşı askeri yığınağa devam eden ABD, bölgeye “USS George H.W. Bush” uçak gemisini yönlendirdi. ABD uçak gemisinin cuma günü Pire Limanı’na yanaşması planlanıyor.

Akdeniz’de seyreden USS George H.W. Bush 4 ay içinde ikinci kez Yunanistan’a demir atacak. ABD uçak gemisine, Pire Limanı’na kadar bir Yunan fırkateyni refakat edecek. Yunan medyası ABD uçak gemisi için Pire Limanı’nda yoğun hazırlıklar yapıldığını bildirdi.

Enikos haber sitesi, Yunanistan - ABD ilişkilerinin geçmişte hiç olmadığı kadar geliştiğine dikkat çekti. Haberde ABD uçak gemisinin 4 ayda 2. Kez Yunanistan’a demirlemesini “her istikamete doğru önemli mesajlar verdiği” belirtildi. Türkiye’nin Ege Denizi’ndeki hava trafiğini artırması nedeniyle ABD’nin Yunanistan'a MQ-9 Reaper insansız hava araçlarını gönderdiği de kaydedildi.

ABD uçak gemisi geçen ekim ayında da ABD deniz üssünün bulunduğu Girit’in Suda Limanı’na yanaşmıştı. Dünyanın en büyük uçak gemileri arasında bulunan uçak gemisinin uzunluğu 330, genişliği de 77 metre.

Öte yandan Yunan basını kışkırtıcı haberlere devam ediyor. 5 Ocak’ta Türk balıkçı teknesine taciz girişiminin engellendiği anlar Yunanistan medyası tarafından çarptırılarak ‘Ege’de savaş’ manşetiyle servis edildi. Yunanistan’ın psikolojik savaşını Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı bozdu. Sahil Güvenlik Komutanlığı yeni gibi sulan görüntülerin 5 Ocak’a ait olduğunu açıkladı.

# Amerika Birleşik Devletleri # ege