Bahçeli'den İran'a karşı İyi Parti ile ortak dil: “Güney Azerbaycan” vurgusu yaptı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de İyi Parti gibi “Güney Azerbaycan” vurgusu yaptı. “Azerbaycan ne kadar Türk ise güneyi de o kadar Türk’tür” diyen Bahçeli, Altılı Masa'nın ortak mutabakat metniyle ilgili de konuştu. Altılı Masa'nın bildirisinin yıkım beyannamesi olduğunu vurguladı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Başdanışmanı Turhan Çömez’in gündeme getirdiği, İran’ın batı kentleri için ayrılıkçıların ortaya attığı “Güney Azerbaycan” tanımlamasını kullandı:

- Unutulmasın ki, Azerbaycan ne kadar Türk ise güneyi de o kadar Türk’tür ve bizim can beraberimizdir.

Bahçeli, Altılı Masa'nın ortak mutabakat metnini de sert eleştirdi. Bildiri için “Yıkım beyannamesi” dedi:

- Ortak beyanname yıkım beyannamesidir. Bölücülüğe güvence, sistem krizine sakat bir adımdır. Türk milleti zillet ittifakının sipariş metinlerine itibar etmeyecektir. Dün açıkladıkları “Ortak Politikalar Mutabakat Metni” sadece göz boyayan, işin özünde Türkiye alerjisini ve millet muhalifliğini netleştiren bir siyaset kofluğudur.

MHP Genel Başkanı, son dönemde partisinden kopuşlara ilişkin de konuştu:

- Bıyığını kesmiş ayrılanlar varmış. Hiç olmayanların yokluğundan şikayet edecek değiliz. İşimize, önümüze bakıyoruz, yolumuza devam ediyoruz. Damarımıza basanlarla, kurumsal kimliğimize saldıranlarla hesaplaşacağız.
# iran # devlet bahçeli # altılı masa