Miçotakis'in endişesi Türk Rus işbirliği: "NATO üyesiyseniz tarafsız kalamazsınız"

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye’nin NATO’da rahatsızlık yarattığını söyledi. Miçotakis, “Türkiye, Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmadı. Rusya ile özel ekonomik ilişkilerden büyük faydalar sağladı ve savaşta tarafsız kaldı. NATO üyesiyseniz tarafsız kalamazsınız" dedi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Türkiye’nin NATO üyeliğini sorgulayan açıklamalara imza attı. Japonya ziyareti sırasında medya kuruluşu Nikkei Asia'ya konuşan Miçotakis, Türk-Rus işbirliğinden duyduğu kaygıları anlattı.

“TÜRKİYE RUSYA İLİŞKİLERİNDE BÜYÜK FAYDALAR SAĞLADI”

Miçotakis, Türkiye’nin Rusya politikasının NATO’da rahatsızlık yarattığını söyledi. NATO üyesi bir ülkenin Rusya-Ukrayna krizinde tarafsız kalamayacağını savunan Yunanistan Başbakanı, Türkiye’nin Rusya ile geliştirdiği ekonomik işbirliğini hedef aldı:

- Rusya’ya yönelik yaptırımlara katılmadı. Rusya ile özel ekonomik ilişkilerden büyük faydalar sağladı ve savaşta tarafsız kaldı. Türkiye'nin tutumu NATO'nun pek çok üyesinde huzursuzluk yarattı. NATO üyesiyseniz tarafsız kalamazsınız.

Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliklere değinen Miçotakis, “"Türkiye ile bir savaş olasılığından endişe etmiyorum. Ancak endişe ettiğim şey, Türk dış politikasının son birkaç yıldır daha revizyonist ve daha saldırgan bir hale gelmesi” ifadelerini kullandı.

# Kiriakos Miçotakis