Cumhurbaşkanı Erdoğan G20 Zirvesi için Endonezya'da

G-20 Liderler zirvesi, Endonezya’da toplanıyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da zirveye katılmak üzere için Bali’de… G-20 zirvesinde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ABD Başkanı Joe Biden’ın da ilk kez bir araya gelmesi bekleniyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise, zirveye katılmıyor.

Dünyanın en büyük 20 ekonomisini oluşturan G20 ülkelerinin liderleri, Endonezya’nın Bali Adasındaki zirvede buluşuyor.

Zirve, Rusya’nın Ukrayna operasyonu, ABD-Çin arasındaki Tayvan gerginliği ve Avrupa’yı saran enerji krizinin gölgesinde yapılıyor. Zirvenin ana teması "Birlikte Toparlanma-Daha Güçlü Toparlanma"... Liderler, bu kapsamda "Gıda ve Enerji Güvenliği", "Sağlık" ve "Dijital Dönüşüm" başlıklı üç oturuma katılacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, zirve öncesinde Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile görüştü. Görüşmede Türkiye- Endonezya ilişkileri tüm boyutlarıyla gözden geçirilirken, iş birliğinin daha da geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alındı.

Erdoğan, Bali’de yoğun bir diplomasi trafiği yürütecek. Çeşitli ülke liderleriyle ikili görüşmeler yapacak.

Öte yandan zirveye Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin katılmıyor. Rusya'yı Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un başkanlık ettiği bir heyet temsil etmesi bekleniyor.

Zirvede, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ABD Başkanı Joe Biden’ın da bir araya gelmesi bekleniyor. İki lider, Biden’ın göreve gelmesinden bu yana ilk kez yüz yüze görüşecek.

# erdoğan # G20 # endonezya