İsviçre'ye PKK tepkisi: Geçici Maslahatgüzar Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsviçre'ye PKK tepkisi. Terör örgütü yandaşlarının Dünya Sağlık Örgütü binasına zorla girmesi nedeniyle İsviçre’nin Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Dışişleri Bakanlığına çağırıldı.

PKK eylemi nedeniyle İsviçre’nin Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı, Dışişleri Bakanlığına çağırıldı. Türkiye'nin protestosu iletildi.

Bakanlık, terör örgütü yandaşlarının Dünya Sağlık Örgütü binasına zorla girmesine tepki gösterdi.

"PROTESTOMUZ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE İFADE EDİLMİŞTİR"

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Bakanlık Sözcüsü Tanju Bilgiç, Türkiye'nin protestosunun güçlü şekilde iletildiğine vurgu yaptı:

- İsviçre makamlarının müsamahakar tutumu çerçevesinde PKK yandaşları son olarak Dünya Sağlık Teşkilatı binasına zorla girme cüretkarlığını göstermişlerdir. Bunun üzerine, konuya ilişkin haklı tepkimiz ve protestomuz Bakanlığımıza çağrılan İsviçre’nin Ankara Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarına, ayrıca ilgili İsviçre makamlarına güçlü bir şekilde ifade edilmiştir.

"PROTESTOMUZ GÜÇLÜ BİR ŞEKİLDE İFADE EDİLMİŞTİR"

 Bilgiç, İsviçre’nin, terör örgütünün propaganda eylemlerine son vermesi gerektiğini belirtti:

PKK’nın kara propagandasının, her türlü faaliyet ve eylemlerinin İsviçre makamlarınca engellenmesi ülkemiz ve İsviçre’de yaşayan vatandaşlarımızın haklı beklentisidir. Bu vesileyle, uluslararası teşkilatlara ev sahipliği yapan İsviçre’nin, uluslararası hukuktan kaynaklanan sorumluluklarını yerine getirmesini, kanlı terör örgütünün propaganda eylemlerine son vermesini ve terörle mücadelede uluslararası iş birliğine katkı sağlamasını bekliyoruz.

 Öte yandan İsviçre’nin Basel kentinde bugün düzenlenen 23 Nisan kutlamalarında terör örgütü PKK yandaşları, Türk vatandaşlarına saldırmıştı.

# isviçre # pkk # dünya sağlık örgütü