Erdoğan'dan doğal gaz merkezi açıklaması: Doğal gaz merkezi nerede olacak?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kazakistan dönüşü uçakta gündemi değerlendirdi. Rusya Lideri Vladimir Putin'in "Türkiye'de doğalgaz merkezi” önerisiyle ilgili, bakanlıklara gerekli talimatların verildiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gündeme getirdiği, “Türkiye’de ortak doğalgaz dağıtım merkezi” kurulmasıyla çalışmaların başlatıldığını açıkladı.

“TÜRKİYE ULUSLARARASI DOĞALGAZ DAĞITIM MERKEZİ OLACAK”


Kazakistan dönüşü uçakta gündemi değerlendiren Erdoğan, dağıtım merkezi konusunda Rusya lideri Putin ile ilgili kurumlara gerekli talimatları verdiklerini söyledi. Ortak Merkezin Trakya’ya kurulabileceğini belirtti:

- Bu uluslararası bir dağıtım merkezi olacak. Böyle bir dağıtım merkezi için Trakya en önemli yer olarak görülüyor. Biz hemen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımıza ve Rusya tarafı da ilgili kuruma, müşterek bir çalışma yapmaları talimatını Sayın Putin ile birlikte verdik. Bu çalışmaları yapıp, bize sunacaklar ve ondan sonra da süratle bu adımı atmış olacağız. Burada bekleme diye bir şey yok.

"YAPILANLARI GÖRÜYORUZ, HER DURUMA HAZIRLIKLIYIZ"

Erdoğan’ın gündeminde Ege’de adaları ABD’nin silah yığınağına dönüştüren Yunanistan ile artan gerilim de vardı. Erdoğan, “yapılanları görüyoruz, her duruma hazırlıklıyız" ifadelerini kullandı:

- Dedeağaç’ta veya farklı adalarda yapılanları elbette görüyoruz. Biz zırhımızı kuşandıktan sonra tedbirlerimizi aldıktan sonra bize bunlar hiç ürküntü vermez. Tedbirimiz var, her şeyimiz hazır. Dolayısıyla da adımlarımızı buna göre atıyoruz. O düşünsün.

 Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a, Yunanistan konusunda “sabrımızın taştığı bir sınır var mı?” diye soruldu. Erdoğan, “Bir gece ansızın gelebiliriz. Ama burada tarih verilmez.” ifadelerini kullandı.

 "METİN BEY, KIBRIS MESELESİNE HAKİM BİR İSİM"
 

Erdoğan, Türkiye Barolar Birliği’nin Eski Başkanı Metin Feyzioğlu'nun, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhutiyeti’ne Büyükelçisi olarak atanmasını da değerlendirdi:

- Metin Bey iyi bir hukukçu olmasının yanında özellikle uluslararası hukuk alanında ve Kıbrıs meselesinde baro başkanıyken bizimle gayet güzel çalışmaları oldu. Kuzey Kıbrıs ve Kıbrıs adasındaki gelişmelere hakimiyeti var. Sadece bir büyükelçi değil, aynı zamanda akademisyen olarak da orada çok önemli işler başaracağına inanıyorum

 "ASGARİ ÜCRETTE ÖNCEKİLERDEN FARKLI BİR HAZIRLIĞIN İÇİNDEYİZ"

Ekonomi gündemine de değinen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, asgari ücret ile ilgili çalışmaların sürdüğünü söyledi:
 

- Şu anda bu konuyla ilgili çalışmaları arkadaşlarımız yapıyorlar. İnşallah bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlığın içinde olduğunu biliyorum. Ama biz, havada uçuşan değil de yere sağlam basan adımları atacağız ki zihinlere iyi yerleşsin.
# erdoğan # doğalgaz # trakya # Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı # vladimir putin