Erdoğan'dan tahıl koridorunda yoksul ülke açıklaması

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, tahıl koridorunda önceliğin yoksul ülkelerde olacağını söyledi. MÜSİAD'ın etkinliğinde konuşan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesinde, tahılın Cibuti, Somali ve Sudan gibi ülkelere ücretsiz gönderme konusunda mutabık kaldıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapılan MÜSİAD etkinliğinde, tahıl sevkiyatına ilişkin önemli açıklamalar yaptı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmesini aktaran Erdoğan, Tahıl Koridoru Anlaşması'yla sevk edilen tahılların öncelikle yoksul ülkelere ücretsiz olarak gönderilmesi konusunda Putin ile mutabık kaldıklarını söyledi.

Erdoğan, Afrika ülkelerinin krizin yıkıcı sonuçlarını en ağır şekilde yaşadığını belirtti. Milyonlarca insanın çektiği sıkıntıların, Batı tarafından gözardı edildiğini vurguladı. Avrupa Birliği temsilcisi Josep Borrell’in Avrupa'yı "bahçe", dünyanın geri kalanını "vahşi otlar" olarak nitelediği açıklamasını hatırlatan Erdoğan, “bu zihniyetin duyarsızlığına şaşırmuyoruz ancak kabul de etmiyoruz” dedi.

# tayyip erdoğan # müsiad # rusya # vladimir putin # tahıl koridoru