Foreign Policy'den tehdit makalesi: "Kan gölüne dönüşebilir"

Atlantik cephesi 2023 seçimlerine müdahale için kolları sıvadı. Batı'nın psikolojik harekat aygıtlarından Foreign Policy üzerinden Türkiye açık açık tehdit edildi. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "Türkiye'nin kan gölüne dönüşeceği" yazıldı. Seçimlerin tamamen özgür ve adil olmayacağı savunuldu.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN CENGİZ

İçeride Altılı Masa ile dışarıda Foreign Policy gibi araçlarla Türkiye ve 2023 seçimleri hedefte.

Dünyada yükselen Atlantik karşıtlığından duyulan rahatsızlık açık tehditlere dönüştü. ABD Dışişlerinin yarı resmi yayın organlarından Foreign Policy dergisi, tehditler savuran makaleler yayınlamaya başladı.

Derginin editör yardımcısı Allison Meakem, Dünyada 2023 yılında yapılacak seçimlere ilişkin bir makale hazırladı. Türkiye başlığı ise skandal ifadeler ile dolu. Haziran 2023'te yapılması öngörülen Cumhurbaşkanlığı seçimi, "Türkiye'nin en kritik seçimi" olarak tanımlandı.

- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı devirecek" ifadesiyle Altılı Masaya sahip çıkıldı. Masanın adayları arasında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara BB Başkanı Mansur Yavaş'ın yanı sıra PKK'nın siyasi kolunun eski başkanı Selahattin Demirtaş da gösterildi. Demirtaş aklanmaya çalışıldı. FETÖ ve PKK'ya yönelik yargı operasyonları üzerinde seçimlerin adil ve özgür olmayacağı ileri sürüldü.

Makalede PKK ve HDP'nin TBMM'de belirleyici rolü olacağı görüşüne geniş yer verildi. Masanın seçimlerin 1. ve 2. turu için plan yapması gerektiği, her iki planda da HDP'ye mecbur oldukları kaydedildi. Eninde sonunda masanın çoğunluğu elde etmek için PKK'yı resmi olarak masaya oturtacağı belirtildi.

Makalenin sonlarına doğru Türkiye'nin kalbi İstanbul'da yılın son günlerinde bombalar patlatıldığı hatırlatıldı. Yazar Meakem, "Kan gölüne dönüşmeyi vaat eden bir ortam" ifadesiyle Atlantik cephesinin esas mesajını verdi. Türkiye açıkça tehdit edildi, 2023 seçimlerinin Türkiye'yi kan gölüne çevireceği savunuldu.

Kaynak: Ulusal Kanal Haber Merkezi

# altılı masa # Foreign Policy # cumhurbaşkanlığı seçimi