Uzmanlar uyarıyor: "KKTC'yi tanıtmamak emperyalizmin önünü açar"

Hükümetin, KKTC’nin tanıtılması konusundaki aksak adımları Türkiye'nin aleyhine işlemeye devam ediyor. AK Parti hükümeti, Asya ülkelerine dahi KKTC'yi anlatmakta gecikiyor. Bunun sonucunda son olarak Hindistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile savunma ve askeri işbirliği mutabakatı imzaladı.

Hindistan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ile savunma ve askeri işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı imzaladı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanıtılmasına yönelik hükümetin kararlı adımları olmazken, uzmanlar bu alanda bir an önce çalışmaların yapılması gerektiği görüşünde.

Hint basınında yer alan haberlere göre anlaşma, Hindistan Dışişleri Bakanı Subrahmanyam Jaishankar'ın GKRY'ye yaptığı ziyaret esnasında imzalandı. Bunun yanında GKRY'nin Uluslararası Güneş İttifakı'na katılımıyla ilgili anlaşma da yapıldı.

 Uzmanlar bu konunun uluslar arası hukuka aykırı olduğu görüşünde.

KKTC’Yİ TANITMAMAK EMPERYALİZMİN ÖNÜNÜ AÇAR

Türkiye’nin de bir an önce Bağımsız Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin varlığını tanıtma konusundaki girişimleri hızlandırması zorunludur. Kıbrıs Adası’ndaki gerçeğin bir an önce tescil edilmesi zorunludur, her gecikilen süre Kıbrıs sorununun emperyalistlerce provokasyonlar yapılmasına yol açacaktır. Dünyayı yanlışlıklardan korumanın en gerçekçi yolu sahadaki gerçeği tanıtmaktan geçer.

HÜKÜMETİN ULUSLARASI ADIM ATMADAN KKTC’YE DESTEK VERMESİ YETERLİ DEĞİL

Emekli Büyükelçi Onur Öymen ise KKTC'ye verilen desteğin yeterli olmadığı kanısında:

- KKTC’nin tanıtılması basının ve Türkiye’nin gündeminden çıkmış. ABD GKRY’nin ambargosunu kaldırdı KKTC’ye devam ediyor. Şimdi Hindistan geldi. Bunun anlamı siyasetle çözemediklerini silahla çözmektir. Türkiye bunları tartışmıyor. Türkiye’nin KKTC’ye askeri destek vermesi yeterli bir cevap değil. Akademisyenler, basın gündemde tutmalı.
# GKRY # KKTC # hindistan