Kılıçdaroğlu PKK dostu CAP ile ne görüştü?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'ABD’de siyasi temsilcilerle görüşme yapmayacağım. İcazet almaya gitmiyorum.' dedi ama gizli görüşmeler yaptığı ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Washington’da ABD derin devletinin düşünce kuruluşlarından Center for American Progress’in toplantısına katıldı.

Kılıçdaroğlu’na gezi boyunca eşlik eden gazeteci İsmail Saymaz, Çarşamba günü yapılan CAP görüşmesinde, Beyaz Saray’dan ve ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in ofisinden birer, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan yedi, Senato ve Temsilciler Meclisi’nden de 3’er görevlinin toplantıyı izlediğini yazdı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun CAP ziyareti, kapalı kapılar ardından yapıldı. Yerli yabancı hiçbir basın mensubu görüşmeye alınmadı. Kılıçdaroğlu’nun, ABD ziyaretiyle ilgili ayrıntılı bilgi paylaşımı yapan basın birimi CAP görüşmesi hiç yapılmamış gibi davrandı. Center for American Progress’in internet sitesinde de ziyarete ilişkin bir bilgi ya da haber olmaması dikkat çekti.

ABD’de yaşayan gazeteci Oray Eğin de “Biden ve Erdoğan programlarını böyle gizlemiyor.” diyerek CHP liderini eleştirdi.
“Biden’ın her gün ne yaptığına hakimim. Erdoğan ekibinin tercih ettiği bir gazeteci değilim ama istediğim zaman gezi programı hemen yollanıyor.” diyen Eğin, “Özgürlük ve şeffaflık vaat eden Kılıçdaroğlu’nun programına ise hâkim değilim.” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 24 Eylül’de yaptığı açıklamada, “ABD'ye gideceğim ama birilerinin dediği gibi icazet almak için değil.” ifadelerini kullanmış ve ABD’li devlet görevlileriyle görüşmeyeceğini söylemişti. Ancak medya ekibine özel olarak seçtiği İsmail Saymaz’ın CAP görüşmesiyle ilgili verdiği bilgi, Kılıçdaroğlu’nun “icazet görüşmesi”ni ortaya çıkardı.

Kılıçdaroğlu’nun kapalı kapılar ardında ziyaret ettiği Center for American Progress, Demokrat Parti’ye yakın etkili düşünce kuruluşlarından…CFR ve CIA bağlantılı Rand Corporation gibi Amerikan derin devletinin politika üreten sac-ayaklarından biri olarak görülüyor.

Türkiye üzerine çok sayıda uzman çalıştıran CAP, daha önce “Kürt Açılımı” denilen bölünme projesinin de mimarlığını yapmıştı. Ayrıca 2014 yılında ABD hükümetine “PKK/ PYD’nin terör listesinden çıkarmayı öneren” bir rapor hazırlamıştı.

CAP’ın kıdemli Türkiye uzmanı Max Hoffman, 2019 yılında S-400 alınmasıyla ilgili ABD’nin ekonomik yaptırımlar uygulamasını savunarak, verilecek güçlü yanıt için “Türk savunma sanayi için yıkıcı olabilir ve Türk ekonomisine büyük hasar verir. Türk lirasında değer kaybı ve ödemeler dengesinde krizi tetikleyebilir.” demişti.

# chp # kemal kılıçdaroğlu # washington # pkk