Libya'dan Yunanistan'a net yanıt: “Sizi ilgilendirmez”

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, ülkesinin, Girit'in karasuları konusunda Yunanistan ile aynı fikirde olmadığını açıkladı. Hükümet Sözcüsü Muhammed Hamude, Atina’nın, Türkiye-Libya arasında imzalanan hidrokarbon iş birliği anlaşmasına yönelik itirazlarına da “sizi ilgilendirmez” yanıtını verdi.

Doğu Akdeniz'de hidrokarbon alanında Türkiye-Libya iş birliği, en çok Yunanistan'ın rahatsız etti. İki ülke arasındaki işbirliği anlaşmasını hedef alan Yunanistan'a, Libya'dan da tepki geldi.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Sözcüsü Muhammed Hamude, Atina'nın anlaşmayı hedef alan açıklamalarının bilgisizlikten kaynaklandığını söyledi. "Bu anlaşma Libya-Türk meselesidir ve bu meseleye müdahaleyi reddediyoruz." dedi.

Anlaşmanın Libya için önemli fırsatlar sağlayacağını vurgulayan Hamude ayrıca, "Girit'in karasuları konusunda Yunanistan ile aynı fikirde değiliz, anlaşmazlık konuları var." ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Libya Ulusal Birlik Hükümeti arasında imzalanan iş birliği anlaşması, hidrokarbon alanında karada ve denizde bilimsel, teknik, teknolojik, hukuki, idari ve ticari iş birliğinin geliştirilmesini öngörüyor.

# doğu akdeniz # libya # Libya Ulusal Birlik Hükümeti