Mehmet Uçum: ''15 Temmuz NATO operasyonudur''

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. 15 Temmuz'un arkasında NATO olduğunu belirten Uçum, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki “bağımsızlık” hedefinin yüz yıl sonra yeniden gündemde olduğunu belirtti.

Türkiye’nin NATO içindeki konumunun değiştiğini 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında NATO olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, çarpıcı saptamalar yaptı.

15 Temmuz darbe girişimini “FETÖ'nün kullanıldığı bir NATO operasyonu” olarak niteleyen Mehmet Uçum, Türkiye’nin NATO’dan çıkma hedefinin gündemde olmadığını, ancak NATO içindeki rolünün değiştiğini ifade etti.

Türkiye’nin NATO içindeki konumunu Uçum, “Önceden Batı’nın dediklerini yapıyordu, bugün ülke çıkarları için mücadele ediyor." dedi.

Seçimlerle ilgili de konuşan Uçum, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundaki “bağımsızlık” hedefinin yüz yıl sonra yeniden ve çok daha güçlü bir şekilde gündemde olduğunu kaydetti.

"ÜLKEYİ MANDACILARA TESLİM ETMEYECEĞİZ" 

18 Haziran 2023 seçimlerinin sadece Cumhurbaşkanı ve Meclis seçiminden ibaret olmadığını, seçimlerin sonuçlarına göre Türkiye'nin çeşitli alanlarda makro devlet politikalarındaki tercihlerinin de netleşeceği seçimler olacağını söyledi:

- Küresel emperyalizm bir çok ülkeye zarar verdi. Ancak bu hesaplar Türkiye için tutmayacak, buna yeltenenler hüsrana uğrayacak. Türkiye, 6 yıl önceki Türkiye değil. Son 6 yılda Türkiye Cumhuriyeti Devleti herkesin ezberini bozan bir şekilde değişti. Devlet hiçbir alçak saldırıya, kara propagandaya pabuç bırakmaz. Muhalefet kullanılarak Milli Devlete karşı yapılacak operasyonlara asla izin verilmez. Yüz yıl önce bu ülkeyi mandacılara teslim etmedik, 2023’te de teslim etmeyeceğiz.

"MUHALEFETİN BAŞKA BİR NİYETİ VAR"

 Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, Türkiye karşıtı açıklamalar yapan muhalefete tepki gösterdi:

- Bu ülkede cumhurbaşkanı olmak isteyen, devleti yönetmeye talip olan muhalefet askeri, orduyu, bürokrasiyi, yargıyı neden karşısına alır? Yönetmeye talip olduğu devletin narko devlet olduğu yalanını neden söyler? Kartellerin egemen olduğu uyuşturucu merkezi olan kimi Latin Amerika ülkelerinde bile, muhalifler, kendi devletlerinin narko devlet olduğu iddiasına karşı dururlar. Çünkü yarın seçildiklerinde o gölge altında kalmak istemezler. Demek ki bizim muhalefetin başka bir niyeti var, başka bir strateji var!
# 15 temmuz # nato # mehmet uçum