Soylu'dan Alman Bakan'a NATO tepkisi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Alman mevkidaşı Nancy Faeser’ı Ankara’da ağırladı. İki Bakan ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıya Soylu’nun Pençe Kılıç Harekatı ile ilgili sözler damga vurdu.

Türkiye’nin terörle mücadelesine bu sözlerle karşı çıktı, yanıt Bakan Soylu’dan geldi:

- Terör örgütlerine yönelik operasyonların bir tek değerlendirmesi olur, terörü ortadan kaldırmak. Devletler ve ülkeler meşrudur, terör örgütleri gayrı meşrudur.

 İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser’i Ankara’da ağırladı. İki Bakan görüşme sonrası kameralar karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda, Mehmetçiğin Suriye ve Irak’ın kuzeyine başlattığı Pençe Kılıç Hava Harekatı öne çıktı. Bakanlara, Almanya’nın harekata ilişkin Türkiye’ye orantılı hareket etmeye çağırması soruldu. Türkiye’nin terörle mücadelesine destek verdiklerini savunan Alman Bakanın net yanıt vermekten kaçması dikkat çekti:

- Elbette terörle mücadele konusunda Türkiye'nin çabaları, girişimlerini büyük bir anlayışla karşılıyoruz. Fakat atılan adımların orantılı olmasını göz önünde bulundurmak gerekir.


Alman Bakan’a FETÖ konusu da soruldu. 15 Temmuz’dan sonra Almanya'ya giden örgütün sivil imamı Adil Öksüz ve eski savcı Zekeriya Öz'ün iadesi konusunda Alman Bakan kaçamak yanıt verdi:

- Bu vakalarla ilgili size somut bilgi vermem mümkün değil. Ama hukuk devleti olarak bunların takibini yapıyoruz. Sonuç olduğunda Türk kurumlarını bilgilendiriyoruz.
# Pençe Kılıç Hava Harekâtı # süleyman soylu # nato # fetö # pkk