Akar'dan F-35 görüşmeleri mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kılıç Harekâtı ile hainlere büyük darbe vurulduğunu söyledi. FETÖ ve terörle mücadele bilançosunu da paylaşan Bakan Akar, F-35 programının sona erdirilmesi için hazırlıkların tamamlandığını kaydetti.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Milli Savunma Bakanlığı’nın 2023 yılı bütçesi görüşüldü. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, sunumunda Pençe-Kılıç Harekatı ile terör örgütünün sözde yöneticilerinin de bulunduğu çok sayıda terörist etkisiz hale getirildiğini vurguladı:

- Terör örgütüne yönelik son dönemde gerçekleştirilen en büyük, en kapsamlı ve en etkili hava harekatı olmuştur. Harekât ile teröristlerin inleri başlarına yıkılarak ülkemizin ve milletimizin güvenliğine kasteden hainlere büyük darbe vurulmuştur.

 Hulusi Akar, Karkamış’a yapılan, vatandaşların hayatını kaybetmesine neden olan terör saldırısına da değindi:

- Şehitlerimizin, masum insanlarımızın kanını hiçbir zaman yerde bırakmadık, bırakmıyoruz, bırakmayacağız; teröristlerin yaptıklarının hesabını sorduk, sormaya devam edeceğiz.

 Milli Savunma Bakanı Akar, tek hedefin teröristler olduğunu da söyledi. “Başta ABD olmak üzere tüm muhataplarımıza PKK=YPG olduğunu her seviyede dile getiriyoruz” dedi:

- Tek hedefimiz teröristlerdir. Terörist neredeyse hedefimiz orasıdır. Artık bunu herkes anlasın. Başta ABD olmak üzere tüm muhataplarımıza PKK=YPG olduğunu her seviyede dile getiriyor ve teröristlere verilen her türlü desteğin kesilmesini ısrarla talep ediyoruz.

 Hulusi Akar, sınırların 7 gün 24 saat esasına göre kesintisiz olarak hudut birlikleri tarafından bugüne kadarki en yoğun ve en etkili tedbirler ile korunduğunu da belirtti:

- 1 Ocak’tan itibaren hudutlarımızda 234 bin 282 kişinin geçişi engellendi. Yakalanan 7 bin 107 düzensiz göçmen ile 724 terörist kolluk kuvvetlerine teslim edilmiştir.

 Bakan Akar, FETÖ ve terörle mücadelenin bilançosunu da açıkladı:

- 24 Temmuz 2015’ten bugüne yurt içinde, Irak ve Suriye’nin kuzeyinde 36 bin 854, bu yılın başından itibaren 3 bin 585 terörist etkisiz hale getirildi. FETÖ iltisakı nedeniyle TSK'den bugüne kadar 10 bin 22'si Bakan onayı ile olmak üzere 24 bin 706 kişi ihraç edilmiştir. TSK, DEAŞ’la göğüs göğse mücadele eden tek ordudur. Yaklaşık 4 bin 500 DEAŞ'lı teröristin etkisiz hale getirildi.

 Milli Savunma Bakanı Akar, ABD ile Türkiye arasında devam eden F-35 görüşmeleriyle ilgili de konuştu:

- ABD ile program ortaklığımızın sonlandırılmasına ilişkin idari, mali ve hukuki boyutlardaki hazırlıklar tamamlanmış olup önümüzdeki aylarda ABD tarafının daveti ile ayrıntılı müzakerelere geçilmesi beklenmektedir.

 Komisyon görüşmelerinde gergin anlar da yaşandı. HDP Milletvekili Tülay Hatimoğluları Oluç, Milli Savunma Bakanlığı bütçesini “savaş bütçesi” olarak niteledi. Son terör saldırılarıyla seçim siyaseti yapıldığını öne süren Oluç, operasyona gerekçe olması için bomba patlatıldığını iddia etti. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin harekatla “Katliam” yaptığını da savundu.

AK Parti sıralarından “Türk devletini suçluyor. Böyle bir suçlamayı kabul etmiyoruz.” yanıtları geldi. Komisyon Başkanı Cevdet Yılmaz, “Temiz bir dil kullanın” şeklinde HDP’li Oluç’a uyarıda bulundu.

# Pençe Kılıç Hava Harekâtı # ak parti # cevdet yılmaz # milli savunma bakanı # karkamış # hulusi akar # pkk # YPG