Suriye'ye sınırlar açılsın çağrısı: "Dayanışmayı pekiştirir"

Depremden etkilenen Suriye'ye yardımların ulaşabilmesi ve iki ülkenin dayanışma göstermesi adına Vatan Partisi sınır kapılarının açılmasını önermişti. Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Yuva, Hükümete, Hatay Yayladağ Sınır Kapısı'nın da açılması çağrısı yaptı.

Türkiye’deki depremler Suriye’yi de vurdu… 11 yılı aşkındır ABD emperyalizmine karşı vatan mücadelesi veren Suriye’de, depremler nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti, binlercesi de evlerinden oldu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’deki depremlerden etkilenen Suriye’ye insani yardımların ulaştırılması için Türkiye'nin kontrol ettiği bölgelere açılan Hatay Cilvegözü Sınır Kapısı’nın yanı sıra Kilis’teki 2 sınır kapısının da açık olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, kapıların sadece insani yardım amacıyla tek taraflı olarak açıldığını vurguladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, depremin ilk gününde yaptığı açıklamada, Şam’a taziye dileklerini iletirken, Hükümete de Suriye’ye hava ve kara sınırlarının açması çağrısı yapmıştı.

Suriye Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Yuva, Suriye devletinin doğrudan kontrolünde olan alanlara ulaşılabilmesi için Hatay'daki Yayladağ Sınır Kapısı'nın açılması çağrısı yaptı. Ulusal Kanal yayınına katılan Yuva, “buradan ulaştırılacak yardımlarla iki devletin, iki milletin arasındaki dayanışma pekişir" dedi.

# mehmet yuva # suriye