Çavuşoğlu: "ABD gemisinin kara sularımıza girmesine izin vermeyiz"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hatay'da yaptığı açıklamalarda, Türkiye'ye gelen ABD gemisi ile ilgili, "Türkiye'nin kara sularına kimin gelip gelmeyeceği yönündeki kararı biz veririz" ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından ABD'den Türkiye'ye USS George H. W. Bush gemisini Türkiye'ye yollamıştı. Kamuoyunda büyük tartışma yaratan bu hareketin ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir açıklama gerçekleştirdi. Hatay'da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, Doğu Akdeniz'de savaş gemilerinin her zaman olduğunu belirtti. Çavuşoğlu, "Uluslararası sularda kimin gemisinin gelip gelmeyeceğine biz karar veremeyiz ama Türkiye'nin kara sularına kimin gelip gelmeyeceği yönündeki kararı biz veririz" ifadelerini kullandı. 

Bakan Çavuşoğlu, askeri geminin Türkiye karasularına girmesine gerek olmadığını belirterek, ABD'nin de böyle bir talebi olmadığını belirtti.

VATAN PARTİSİ TEPKİ GÖSTRMİŞTİ

ABD'nin Türkiye'ye savaş gemisi göndereceğini duyurmasının ardından ilk tepki Vatan Partisi'nden gelmişti. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, yaptığı açıklamada "ABD'den Türkiye'ye deprem yardımı gelmiyor. Türkiye'yi esir almaya geliyorlar" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# Mevlüt Çavuşoğlu