"ABD Gemisi, Türkiye'yi esir almak için geliyor" Vatan Partisi Genel Saymanı Yıldırım Gençer

Vatan Partisi Genel Saymanı Yıldırım Gençer, Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası ABD'nin USS Bush isimli uçak gemisini Türkiye'ye göndermesini değerlendirdi. Gençer, geminin yardım amaçlı olmadığını, Türkiye'yi esir almak için geleceğini belirtti.

Kahramanmaraş merkezli depremler, sınır ülkeleri de etkiledi. Türkiye dışında en çok etkilenen ülke olan Suriye'ye, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ambargo uygulamasını ve insani yardım göndermemesini Vatan Partisi Genel Saymanı Yıldırım Gençer değerlendirdi.

Gençer, ABD'nin Suriye'deki deprem sonrası yardım göndermemesi konusunda şunları belirtti:

- ABD neden yardım etsin? 12 yıl boyunca Suriye'yi bombalamış, orada terör örgütleri kurmuş, Suriye'yi bölmek için elinden geleni yapmış. Amerika bu depremden memnuniyet duyuyor. Türkiye'deki depremden de bu açıdan memnuniyet duyuyor.

Amerikan basınında Cumhurbaşkanı Erdoğan için "Diktatör" tanımı yapılmasına dikkat çeken Gençer, 15 Temmuz'da Türkiye'nin üstüne bombalar yağdıran, PKK'ya silah veren Amerika'dan yardım gelir mi, sorusunu sordu.

ABD'nin yardım adı altında göndermek istedikleri gemilerle Türkiye'ye işgal tatbikatı yaptıklarını belirten Gençer, "Yardım değil felaket gelir, o yüzden diyoruz 'Gemileriniz batsın'" dedi.

# deprem # Yıldırım Gençer # vatan partisi # abd # suriye