Perinçek'ten PKK'yı bitirecek öneri: ''HDP kapatılmalı, NATO'dan çıkılmalı''

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yaptığı hava harekâtını değerlendirdi.Doğu Perinçek, PKK’nın bitirilmesi için HDP’nin kapatılması ve NATO’dan çıkılması gerektiğini kaydetti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye ve Irak’ın kuzeyinde yaptığı hava harekâtıyla ilgili basın açıklaması yaptı. Perinçek, harekatın hedefinin berrak ve keskin belirlenmesi gerektiğini söyledi:

- Bu amaçlar, 89 hedefi imha eden kapsamlı bir askerî harekât için iyi planlanmış, harekâtın çapı ile amaç arasında uyum içeren ve ihtiyaca uyan hedefler değildir. AK Parti iktidarı, hedefi askerî strateji bağlamında berrak ve kesin olarak belirlememiştir. bunlar arşında bir denge yok terörü bitirmek diye bir hedef yok.

 Perinçek, harekatın hedefinin milli seferberlikle PKK/PYD terör örgütünü bitirmek olması gerektiğini vurguladı. Bitirici sonucun kara harekatıyla alınabileceğini söyleyen Perinçek, PKK’nın güvenli koridorlarla aşağıya itilerek bitirilemeyeceğini kaydetti:

- Askeri hedef PKK pyd terör örgütünü bitirmek olmalı yoksa hesap sormak terör kaynağını hududun ötesinde bitirmek değil örgütü imha etmek bir daha Türkiye’mize karşı insanlığa karşı terör eylemler yapamasın. PKK duruyor imha etmes için Suriye Rusya ile iş birliği yapması şazım geldiğimiz aşama ertelenemedi gereken stratejinin kabulüdür.

 Doğu Perinçek, terör örgütünün tüm imkânlarının yok edilmesi ve HDP’nin kapatılması için çağrı yaptı. Perinçek, Mehmetçiğin yakaladığı terör örgütünün Meclis kürsüsünde olduğunu belirtti:

- Aynı terör örgütüne belediyeler veriliyor aynı terör örgütüne Türkiyenin 81 ilinde örgüt kurma imkanları sunuluyor süz terör örgütünü meclise çıkartıyorsunuz sonra onları yok et. Terörün arkasındaki ABD Yunanistan hem hesap sormak deniliyor hükümetin hesapları yanlış hesap olsa düşmana İncirlik üssü verilmez düşmana kürecik üssü verilmez hesap olsa natodan çıkılır. Mehmetçiğimize AYM ihanet ediyor.

 Perinçek, İstiklal Caddesi’ndeki bombalı saldırının ardından yapılması gerekenleri de sıraladı:

- 6 KİŞİ ÖLDÜ. Hemen bir kere yazı çağırsın ABD büyükelçisini eline yazı verirsin hemen İncirlik ve Kürecik üslerinden gidiyorsunuz tsk o üsleri kontrol altına aldı bavullarınızı toplayın dersin

 Vatan Partisi Genel Başkanı, PKK’nın komşularla iş birliğiyle bitirilebileceğine de işaret etti:

- Türkiyenin terörle mücadelede komşuları var ortak bir zemin var komşularımızla sürüye var o da terörün hedefi kahraman bir Suriye devleti var teröre karşı büyük bir mücadele sürdüren beşer Esad var. İran terörün hedefi orada da tertibler var Rusya ABD terörizmine karşı Ukrayna’da savaşıyor ortak mücadele zemini var. önümüzdeki aylarda Şam’da bu konuları göreceğiz Beşar Esad ile ortak bildiri de yayınlayacağız

 Doğu Perinçek, PKK terörünün kesin bir şekilde bitirilmesi için Türk milletinden yetki istediklerini de söyledi:

- Vatan Partisi olarak Türkiye karar sürecine girmiştir yetki istiyoruz doğru bir stratejimiz var doğru hedefimiz var o hedef terör örgütü pkk yu bitirmektedir.

 Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Perinçek’e altılı masanın Taksim’deki terör saldırısına bakışı soruldu:

 CHP, İyi Parti meclis kürsüsünde taksimdeki saldırıyı Türkiye hükümeti yaptırmaya çalıştı diyor bunlar CHP İyi Parti artılı masanın Türkiye’de iktidar olmak değil de Türkiye’de kargaşa yaratmak devlet otoritesini sarsmak Silahlı kuvvetlerle karşı güvensizlik yaratmak.

 Perinçek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile görüşmesini de değerlendirdi:

- Bunlar geciken şeyler Mısır bölgemizde çok önemli bir ülke Yunanistan Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de dar sahillere sıkıştırmak yerine yetki anlaşması yapabiliriz sevindik ama bu el sıkışmada kalmamalı onun ötesinde beraber yetki anlaşmaları yapmalıyız.
# vatan partisi # Doğu Perinçek # tayyip erdoğan # Sisi # mısır