Rus medyası duyurdu: 'Petrolde Türkiye'ye özel fiyat'

Rusya dünyaya 52 dolara sattığı petrolü Türkiye’ye 38 dolara ihraç ediyor. Rus basını, Putin yönetiminin sadece Hindistan, Çin ve Türkiye’ye petrolü düşük fiyata ihracatının yapıldığını yazdı.

Rusya dost ülkelere petrolü düşük fiyat ile sattı. O ülkelerden biri de Türkiye oldu.

Rus medyası, Ural petrolünü Türkiye'ye kaç dolara ihraç edildiğini haber yaptı. The Moscow Times'ta yer alan habere göre, dünyaya 52 dolardan satılan Ural petrolünün varili, Türkiye'ye 38 dolara satılıyor.

Vladimir Putin yönetimi Türkiye’nin yanı sıra Hindistan ve Çin’e de düşük fiyata petrol veriyor. Türkiye, Çin ve Hindistan dışında bu fiyat başka ülkelere sunulmadı.

Türkiye’nin Rusya’dan petrol ithalatı, indirimli fiyatın etkisiyle 2022’de ikiye katlandı. Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun son raporuna göre, Ekim 2021’de 1,1 milyon ton olan Türkiye’nin Rusya’dan petrol ithalatı, Ekim 2022’de 2,2 milyon tona yükseldi. Ekim 2021’de yüzde 26,6 olan Türkiye’nin ithalatında Rus petrolünün payı, Ekim 2022’de yüzde 51,7’ye yükseldi.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkiler doğalgaz ödemelerine de yansıdı. Rusya, BOTAŞ’ın doğalgaz borcundan kaynaklı 20 milyar dolarlık ödemeyi gelecek yıla ertelemesini kabul etti.

# petrol # rusya # vladimir putin # çin # hindistan