Yunan Bakan Yardımcısı: "Türkiye'nin F-16 alması çıkarımıza"

Miçotakis'in Bakan Yardımcısı Angelos Syrigos, “Türkiye'nin F-16 almasının Atina'nın da çıkarına olduğunu” söyledi. Syrigos, Türkiye'nin Rus savaş uçaklarına sahip olmasının en kötü senaryo olduğunu belirtti.

“Türkiye’nin Rus uçaklarına sahip olacağına ABD’den F-16 alması Yunanistan’ın çıkarına…” Yunanistan Eğitim Bakanı Yardımcısı Angelos Syrigos bu perspektif ile baktı Türkiye - Yunanistan gerilimine ve “Türkiye’nin ABD'den F-16 alması Yunanistan’ın çıkarına” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN RUS SİLAHLARINA SAHİP OLMASI EN KÖTÜ SENARYO’

Televizyonlarda sık sık Türkiye'ye karşı analizleri ile dikkat çeken Yunan Bakan yardımcısı, Türkiye’nin ABD ve Batı denetiminde silah sistemlerine sahip olmasının Yunanistan açısından faydalı olacağının altını çizdi. Syrigos, Senatör Bob Menendez'in ileri sürdüğü şartların yerine getirilmesi durumunda Türkiye'nin ABD'den F-16 almasının Yunanistan'ın çıkarına olacağını söyledi. Syrigos, aksi halde Türkiye'nin Rus savaş uçaklarına yöneleceğini belirtti:

- Türkiye'nin F-16 almasını istiyoruz. Şimdi değil, uzun vadede. Çünkü Batı tarafından kontrol edilmesini istiyoruz. Rus silah sistemlerine sahip bir Türkiye düşünün... Bize karşı saldırganlığını kimse durduramaz. Oysa şimdi bir dereceye kadar kısıtlandı. Aynı zamanda, var olan tüm bu silah ambargosu, bize savunma sistemlerimizde geçtiğimiz on yılda oluşan boşluğu kapatma imkanı veriyor.

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis'in Bakan yardımcısının açıklamaları Yunan muhalefeti tarafından tepkiyle karşılandı. Çipras liderliğindeki SYRIZA, hükümete yüklendi. Yunan Amerikan Liderlik Konseyi Direktörü Eddie Zemenidis, ise açıklamayı "saçmalık" olarak nitelendirdi.

# Angelos Syrigos # f-16 # Atina # yunanistan