Rusya'dan tahıl koridoru açıklaması: ''Ukrayna anlaşmaya zarar verdi''

Rus gemilerine yönelik terör saldırılarının ardından Moskova, tahıl koridoru anlaşmasından çekildiğini duyurmuştu. Kremlin’den yapılan yeni açıklamada, “Ukrayna'nın adımları anlaşmaya zarar verdi. Anlaşma yürütülebilir değil” denildi. Öte yandan Ankara, konuyla ilgili Moskova ile temas halinde…

Tahıl koridoru anlaşmasından çekilen Rusya’dan konuyla ilgili yeni bir açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov, “Ukrayna’nın adımları anlaşmaya zarar verdi” dedi.

Rusya’nın çekilmesinin ardından anlaşmanın sürdürülmesinin mümkün görünmediğini söyleyen Peskov, “mevcut durumda pek yürütülebilir değil” ifadesini kullandı.

Ankara, konuyla ilgili Moskova ile temas halinde.. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın "gayretlerimiz sürecek" sözlerinin ardından Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan da açıklama geldi. Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ile görüşeceğini açıklayan Akar, "inisiyatifin askıya alınması kimsenin yararına olmaz" dedi.

Karadeniz Tahıl Girişimi anlaşması, Ukrayna, Rusya, Türkiye ve Birleşmiş Milletler arasında 22 Temmuz'da İstanbul'da imzalanmıştı. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, bugüne kadar yapılan tahıl sevkiyatına ilişkin verileri açıkladı.

# rusya # tahıl koridoru # Ukrayna