Atina yönetimine Amerikan sömürgesi tepkisi yükseliyor

Yunanistan’da, ülkeyi ABD üssü haline dönüştüren Miçotakis hükümetine tepkiler artıyor. Yunan siyasetçi Giannis Kotsailidis, ABD'nin Yunanistan'daki askeri varlığını artırmasından rahatsız olduğunu söyledi.

ABD’nin güdümündeki Atina yönetimi, son yıllarda Yunanistan’ı ABD üssüne dönüştü. Ülkenin askeri üsleri ABD’ye tahsis edilirken, Ege’de gayriaskeri statüdeki adalara Amerikan silahları yığıldı.

''AMERİKAN SÖMÜRGESİ HALİNE GELDİ. YUNANİSTAN EGEMENLİĞİNİ KAYBETTİ”

Atina yönetiminin, ABD ile artan askeri iş birliği, Yunanistan’da da tepkiyle karşılanıyor. Yunan siyasetçi Giannis Kotsailidis, ABD'nin, Yunanistan'daki askeri varlığını artırmasından rahatsız olduğunu söyledi. Yunan-Rus Dostluk Hareketi Başkanı da olan Kotsailidis, tepkisini "Amerikan sömürgesi haline geldik. Yunanistan egemenliğini kaybetti" sözleriyle dile getirdi:

- ABD, Yunanistan’da 5-6 bölgede daha üs kurmak istiyor. ABD'liler böylece Ege Denizi'nde Çanakkale Boğazı'na ve Ukrayna'daki savaş alanına çok yakın bir noktada bulunma haklarını beyan ediyorlar. Dedeağaç, Batı'nın ve NATO'nun Ukrayna'ya yardım amacıyla gönderdiği silahların transferi için 'giriş kapısı' haline gelecek ve bu durum Yunanların çıkarına değil. Atina, tamamen ABD'lilerin çıkarlarına göre hareket ediyor . Yunanistan son yıllarda egemenliğini kaybetti


Öte yandan Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Kiev yönetimine destek amacıyla Ukrayna’ya gitti.
Dendias, Kiev’de Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba ile görüştü.

# yunanistan # abd # nikos dendias # Ukrayna