Avrupa grev dalgasıyla boğuşuyor

Avrupa ekonomisindeki kötü gidişat nedeniyle birçok ülkede grevler devam ediyor. Fransa genelinde çok sayıda meslek grubu maaş artışı talebiyle greve gitti. Eylemciler eylül sonundan bu yana grevdeki akaryakıt işçilerinin kazançlarına da "muadil ödeme" talep etti.

Avrupa'da grev dalgası yayılıyor. Fransa'da petrol rafinerisi ve akaryakıt depolarında başlayan grevin ardından çok sayıda meslek mensubu maaş artışı talebiyle greve gitti.

Farklı sendikaların çağrısıyla toplu ulaşım, eğitim, sağlık dahil çok sayıda meslek grubu grev ilan ederek, enflasyon oranıyla uyumlu maaş artışı talep edildi.

Fransa'nın demir yolu işletmecisi SNCF işçileri, yeni personel alımı talep ederken, eylül sonundan bu yana grevdeki akaryakıt işçilerinin kazançlarına "muadil ödeme" talep ediyor.

Öte yandan Alman hava yolu şirketi Lufthansa’nın pilotları 'çalışma koşullarının iyileştirilmesi' için 3 günlük greve çıktı.

Alman hava yolu şirketi Lufthansa’nın iştiraki Eurowings, Almanya'da 170'ün üzerinde uçuşunu iptal ederken, bu iptaller 10 binden fazla yolcuyu etkiledi.

Grev en fazla Almanya’daki uçuşları etkiledi. Eurowings'in en büyük lokasyonu olan Düsseldorf'ta 102’den fazla, Stuttgart’ta 40 ve Köln Bonn Havalimanı'ndan 43 uçuş iptal edildi.

Pilotların iş bırakma eylemi 19 Ekim'e kadar devam edecek.

# fransa # almanya