Avrupa'da aile yok olmanın eşiğinde: Doğumların yarısı evlilik dışı

Avrupa Birliği’nde aile kurmadan çocuk sahibi olanların artıyor. İlk sırada ise Fransa var. Ülkedeki doğumların yüzde 60’ı evlilik dışı gerçekleşiyor. Fransa’yı sırasıyla, Bulgaristan, Slovenya, Portekiz ve İsveç takip ediyor.

Avrupa ülkelerinde ailenin temellerini sarsılıyor. AB üyesi ülkelerde, evlilik yapmadan yani aile kurmadan çocuk sahibi olanların sayısı arttı.

Son verilere göre Fransa listenin başında yer alıyor. Fransa’daki doğumların yüzde 60’ı evlilik dışı gerçekleşti. Her on çocuktan altısı evlilik dışı doğdu.

Fransa’yı Bulgaristan, Bulgaristan, Slovenya, Portekiz ve İsveç izledi. En hızlı artış ise Akdeniz ülkelerinde kaydedildi.

2000 yılından önce İtalya'da evlilik dışı bebek oranı yüzde 9,7 iken son yıllarda bu oran yüzde 30’lara yaklaştı. İspanya’da 17,7'den, yüzde 45,9'a yükseldi.

Verileri değerlendiren uzmanlara göre Avrupa ülkelerinde geleneksel aile kurumu yok olmak üzere. Aileyi hedef alan silahın ise LGBTİ+ olduğu vurgulanıyor. LGBTİ+ propagandası ile Avrupa ülkelerinde evlilik dışı eşcinsel birliktelikler giderek yaygınlaşıyor.

AB üyesi olmayan Avrupa ülkelerinde de oran yüksek. İzlanda yüzde 70 ile evlilik dışı dünyaya gelen bebeklerin en çok olduğu ülke. İngiltere’deyse bu oran yüzde 50’ye yakın.

# aile # fransa