Avrupa’da suç oranları son 10 yılın zirvesinde

Avrupa’da suç oranları son 10 yılın zirvesini gördü. İsveç'te şiddet olayları artarken, Almanya'da siyasi suçlar yüzde 23 arttı. İtalya’da ise hırsızlık vakaları yıl başından bu yana 20 bini aştı.

Avrupa'da suç oranları artıyor.

İsveç'te şiddet olayları, son 10 yılın en yüksek seviyesinde. Almanya'da siyasi suçlar yüzde 23 arttı. İtalya'da da geçen yıl 21 bin olan hırsızlık vakaları, 2022'de şimdiden 27 bini geçti.

Almanya'da yükselen siyasi suçlar raporuna göre Kayda geçen 55 binden fazla suçun büyük çoğunluğu arasında terör örgütü PKK yandaşları da dikkat çekiyor.

İsveç, günden güne artan şiddet olaylarıyla gündemde. İskandinav ülkesinde son 10 yılda yaşanan silahlı saldırıların oranı, Avrupa diğer ülkelerine kıyasla ise çok yüksek.

İsveç Ulusal Suçları Önleme Konseyi'nin raporuna göre, Avrupa'da, yılda bir milyon kişide 1,6'sı saldırı sonucu yaşamını yitirdi, Geçen 10 yılın verileri incelendiğinde, bu oran İsveç'te bir milyonda 4. Seviyesinde.

Öte yandan Avrupa uyuşturucu kullanımında da rekor kırmaya devam ediyor. Avrupa Polis Teşkilatı Europol'e göre, kıtada uyuşturucu hızla yayılıyor.

# isveç # suç oranı # almanya # Europol # pkk # uyuşturucu