Avustralya'dan ırkçı karar: Rusya ve Belarus bayrakları yasaklandı

Avustralya'da skandal bir karar alındı. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'ndaki müsabakalarda Rusya ve Belarus bayrakları yasaklandı. Irkçı kararın arkasında Avustralya Tenis Federasyonu var.

Avustralya'dan ırkçı karar: Rusya ve Belarus bayrakları yasaklandı

BBC’nin haberine göre, Federasyon, Ukraynalı tenisçi Kateryna Baindl ile Rus tenisçi Kamilla Rakhimova arasında geçen müsabaka esnasında Rus taraftarlarının saha kenarına bayrak açması nedeniyle çıkan olayların ardından politika değişikliğine gitti.

Federasyon, yaptığı açıklamada, turnuva kapsamındaki karşılaşmalarda Rusya ve Belarus bayraklarının açılmasına yasak getirildiği belirtildi.

Yerel bir gazeteye konuşan Ukraynalı taraftar, Rus taraftarların oyunculara yakın olduğuna dikkat çekerek, saha kenarındaki Rusya bayrağının Ukraynalı tenisçiye sataşmak maksadıyla asıldığını iddia etti.

Aynı yerel gazeteye konuşan bir Rus taraftar ise alay etmek veya saygısızlık yapmak gibi bir maksatlarının olmadığını, sadece destek olmak için geldiklerini ifade etti.

Victoria Eyaleti Başbakan Yardımcısı Jancinta Allan, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle insan haklarını ihlal ettiğini ve Belarus’un da işgale tam destek verdiğini iddia ederek bayrak yasağını destekledi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

# avustralya # rusya # belarus