Elon Musk'ın yeni ifşası: ''Twitter'ı ABD istihbaratı yönetiyordu'''

ABD merkezli Twitter’ın patronu Elon Musk, tüm sosyal medya şirketlerinin, ABD hükümetiyle birlikte çalıştığını söyledi. Twitter’in eski yönetimine yönelik ifşaatlarıyla gündem olan Musk, sosyal medya içeriklerinin Washington’un istekleri doğrultusunda sansürlendiğini belirtti.

Elon Musk 3 haftadır, Twitter'in eski yönetiminin kurum içi yazışmalarını bağımsız gazeteciler aracılığıyla ifşa ediyor.

"Twitter Dosyaları" adı altında yayınlanan belgeler, şirketin eski yönetiminin, ABD yönetimi adına ,siyasi görüşleri nedeniyle içeriklere müdahale ettiğini ortaya koyuyor.

Şimdiye kadar yapılan ifşaatlar, Twitter’ın ABD başkanlık seçimleri, Ukrayna ve Kovid-19 salgını hakkındaki bilgileri gizlemek için FBI, CIA, Pentagon ve diğer devlet kurumlarıyla iş birliği yaptığını gösterdi.

Yayınlanan belgelere göre, Twitter’ı aslında ABD istihbaratı yönetiyordu. Hatta şirketin eski yönetim kadrosunda bir CIA ajanı da vardı ve Twitter yetkilileri ile FBI ve CIA arasında düzenli görüşmeler yapılıyordu. FBI, Dışişleri Bakanlığı, CIA ve Pentagon’un yönlendirmesiyle gözetim ve sansür mekanizması işletiliyordu.

İfşaatler, Twitter’ın, ABD’nin diğer ülkelerdeki manipülasyonlarına nasıl alet olduğunu ortaya koydu. Buna göre, ABD istihbaratı, "Maduro yanlısı", "Küba yanlısı", "Rusya yanlısı" şeklinde binin üzerinde kullanıcıyı içeren listeleri şirketle paylaştı. Listelerdeki isimler takibe alındı ya da hesapları kapatılarak sansürlendi.

Musk, Twitter’ın terör örgütü PKK/YPG’ye verdiği desteği de deşifre etti. Gazeteci Lee Fang aracılığıyla yayınlanan belgelere göre, ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı, Twitter’dan Orta Doğu'da psikolojik harp ve algı yönetimi yaptığı sosyal medya hesaplarının korunmasını istedi. PKK/YPG’nin de aralarında olduğu hesaplar onaylı hesap yapıldı ve kapatılmaları önlendi.

Elon Musk, Facebook, Microsoft, Reddit, Pinterest dahil tüm sosyal medya platformlarının, içeriği sansürlemek için ABD hükümetiyle birlikte çalıştığını söyledi. “Her sosyal medya şirketi, hükümetin önemli ölçüde dahil olduğu ve bazen de açık talimatıyla ağır bir sansür uyguluyor" dedi. Platformların içeriği ABD federal kurumlarının "açık talimatıyla" kaldırdığını ifade etti.

# twitter # Elon Musk