Putin neye hazırlanıyor? Silahlarını fabrikada kontrol etti

Rusya Devlet Başkanı Putin, Tula'da bulunan Akademisyen A. G. Shipunov'un adını taşıyan Enstrüman Mühendisliği Tasarım Bürosu'nu ziyaret etti.

"Enstrüman Tasarım Bürosu" en modern ve yüksek hassasiyetli silah sistemlerini oluşturan güçlü bir araştırma ve üretim merkezi olan Rus savunma kompleksinin önde gelen tasarım organizasyonlarından biridir. 1927'de kurulan Tula Silah Fabrikasında Tabanca Tasarım Bürosu (PKB), Kızıl Ordu'nun silah ihtiyaçlarını modern şekilde çözmek için attığı ilk adımlardandı.

Günümüzde "Enstrüman Tasarım Bürosu", askeri-sanayi kompleksinin çeşitlendirilmiş, dinamik olarak gelişen bir organizasyonudur. Karmaşık silah türlerinin lider geliştiricisidir.

Putin'in ziyaret amacının ise savunma sanayi ürünleri hakkında bilgi almak ve ordunun ihtiyaçları hakkında bir toplantı yapmak olduğu aktarıldı. 

Savunma Bakanı Sergey Şoygu aynı gün Rusya'nın Udmurtya Cumhuriyeti'ndeki Kalashnikov Group'a ait işletmeleri ziyaret etti.

Aktarılanlara göre Şoygu, Kalashnikov Group tarafından üretilen en son saldırı tüfekleri ve keskin nişancı tüfekleri, yüksek hassasiyetli mühimmat ve taşınabilir uçaksavar füze sistemlerini inceledi.

# Putin # silah