ABD Suriye'de terör ve uyuşturucu kartını kullanıyor

Suriye ordusu kuzeye doğru ilerleme kaydederken terör örgütü HTŞ'nin Suriye Hükümetine yönelik saldırıları arttı. Bir gelişme de ABD Temsilciler Meclisinde yaşandı. Biden, Senatoda onaylanan Kaptagon Yasası ile Suriye Hükümetinin sözde uyuşturucu ticareti ile mücadele edeceklerini açıkladı.

Dünyanın en büyük uyuşturucu ticaretini yürüten ABD, Suriye'de bükemediği eli, uyuşturucu propagandası ile yenmeye çalışıyor. Afganistan'da, Irak'ta uyuşturucuyu bahane edip, işgal operasyonları yapan ABD, bu kez Suriye'de aynı oyunu oynuyor.

ABD Başkanı Joe Biden, 2023'yılı için yaklaşık 858 milyar dolarlık askeri harcamayı onayladı. Bu bütçenin içinde Suriye'de uyuşturucu ile mücadele bütçesi kalemi de yer aldı. ABD Senatosundan onaylanan Kaptagon Yasası ile ABD, Suriye Hükümetinin uyuşturucu ticaretini engellemek için harekete geçecek.

Taslağı ortaya koyan Cumhuriyetçi French Hill Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada Suriye'yi uyuşturucu devleti olmakla suçladı. Esad'a uyuşturucu kralı diyen Hill, uyuşturucunun Avrupa'ya ulaştığını ve ABD'ye de ulaşmasının an meselesi olduğuna dikkat çekti.

ABD'nin uyuşturucu yalanı ile birlikte, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde ABD destekli terör örgütlerinin kışkırtması ile yürüyüş ve protestoların yapıldığı yerel medyaya yansıdı. Başkent Şam’ın güneyinde bulunan Süveyde ve Deraa şehirlerinde Suriye İslam Konseyi Rusya’yı ve İran’ı, uyuşturucu ticareti yapan işgalciler olarak tanımladı ve Beşşar Esad'a karşı safları birleştirme çağrısında bulundu.

El-Nusra’nın devamı olarak bilinen, Heyet Tahrir el Şam terör örgütünün artan saldırıları karşısında, bölgedeki Rusya Uzlaşma Merkezi açıklama yaptı. Merkezin bildirdiği rakamlara göre, HTŞ’nin bölgede 3’ü İdlib’te, 2’si Lazkiye’de olmak üzere 5 saldırı vakası gerçekleştirildi.

HTŞ örgütü, intihar saldırısı anlamına gelen “el-İngamasi” saldırıları düzenledi. Suriye ordusu, HTŞ’nin mevzilerini hedef alan füze saldırılarıyla karşılık verdi.

# uyuşturucu # ABD terör # suriye # YPG