Esad Şam'da Rus heyetle mültecilerin dönüşünü görüştü

Suriye ve Rusya, mültecilerin dönüşü için birlikte çalışıyor. Bu kapsamda Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, başkent Şam’da Rus Lider Vladimir Putin’in özel temsilcisi Alexander Lavrentiev ile görüştü.

Suriye ve Rusya, Atlantik tehditlerine karşı işbirliğini sürdürüyor. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya Devlet Başkanı Özel Temsilcisi Alexander Lavrentiev başkanlığındaki heyeti ağırladı.

Başkent Şam’daki ziyaretin ana nedeni Suriyeli mültecilerin geri dönüşünün sağlanmasıydı. Bu kapsamda 5’incisi yapılan uluslararası konferansın gidişatı ve sonuçları ele alındı.

Lavrentiev, Putin’in Suriye ile ilişkilerin ve işbirliğinin geliştirilmesine özel önem verdiğini vurguladı. Sadece mültecilerin dönüşü değil pek çok alanda yeni işbirlikleri yapacaklarını kaydetti. Endüstri, tarım ve elektrik alanlarına öncelik verileceğine işaret etti.

Suriye Cumhurbaşkanı Esad ise iki ülke arasındaki kültürel ve eğitim çalışmalarının önemli olduğunu ifade etti. Teröre karşı ortak savaş koşullarının Suriye ve Rusya halkının bağını güçlendirdiğine dikkat çekti.

Esad, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik harekâtını desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Referandum sonuçlarını kutladı. Suriye halkının gelişmeleri yakından izlediğini, Rusya’nın uluslararası dengenin yeniden sağlanmasından yana olduğunu dile getirdi.

# suriye # rusya # esad