Fas depremle sarsıldı! 7 büyüklüğündeki deprem çok sayıda can aldı!

Kuzey Afrika ülkesi Fas'ta, 7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 23.10'daki depremin merkez üssü Marakeş olarak kaydedildi. Birçok kentte yıkıma neden olan depremde ilk belirlemelere göre 820 kişi yaşamını yitirdi.

Fas depremle sarsıldı! 7 büyüklüğündeki deprem çok sayıda can aldı!

Fas'ta meydana gelen 7 büyüklüğündeki depremde ilk belirlemelere göre 820 kişi hayatını kaybetti.

Fas Ulusal Jeofizik Enstitüsü, ülkede 7 büyüklüğünde deprem olduğunu duyurdu. Enstitü, 8 kilometre derinlikte meydana gelen depremin merkez üssünün ülkenin kuzeyindeki Marakeş'in El-Huz bölgesi olduğunu belirtti.

Fas depremle sarsıldı! 7 büyüklüğündeki deprem çok sayıda can aldı! - Resim : 1

FAS DEPREMLE SARSILDI! 7 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM ÇOK SAYIDA CAN ALDI!

Fas İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ülkenin pek çok kentinde hissedilen depremde ilk belirlemelere göre 820 kişinin öldüğü, 672 kişinin de yaralandığı bildirildi. Ölümlerin yaşandığı şehirler arasında Marakeş, Azilal, Agadir, Varzazat ve Chichaoua'nın bulunduğu aktarıldı.

Yerel kurumlar, emniyet güçleri ve sivil savunma ekiplerinin deprem nedeniyle oluşan zararın tespiti ve gerekli yardımın ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için tüm imkanlarını seferber ettiği vurgulanan açıklamada, vatandaşlar sakin olmaya ve paniğe kapılmamaya çağrıldı.

EKİPLER DEPREM BÖLGESİNE ULAŞAMIYOR!

Fas'taki kurtarma ekipleri yıkılan binaların enkazında kalanları kurtarmaya çalışıyor. Bu arada ekiplerin depremden sonra yolların hasar görmesi ve kapanması nedeniyle deprem bölgelerine ulaşmakta zorlandığı öğrenildi. Türk Kızılay da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Fas'ın Marakeş şehrinde meydana gelen deprem sonrası afet ekiplerinin gelişmeleri yakından takip ettiğini duyurdu.

Fas depremle sarsıldı! 7 büyüklüğündeki deprem çok sayıda can aldı! - Resim : 2
Fas Kanal 1 Televizyonu, depremin pek çok kentte hasara yol açtığı bilgisini geçti. "El-Yevm 24" haber sitesi, depremde Marakeş kentinde bazı binaların çöktüğünü belirtti. Sosyal medya platformlarında halkın deprem sonrası sokaklara çıkmasına ve binaların çöküş anlarına ilişkin görüntüler paylaşıldı.

# deprem # Fas # can kaybı # dünya