Fransız vatanseverler eylemde: “NATO’dan çıkalım”

Fransa Vatansever Partisi Des Patriotes AB ve NATO’yu protesto etti. Başkent Paris’te düzenlenen mitingde, “Acilen NATO’dan çıkalım” sloganları atıldı. Rusya yaptırımlarıyla Fransa’yı yoksullaştırdığı için Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron istifaya çağrıldı.

Fransa’da onlarca kişi Fransa’nın bağımsızlığı için yürüdü.

Fransa’nın AB ve NATO’dan bağımsızlığını savunan Vatansever Partisi Des Patriotes Paris’te Macron yönetimine karşı miting yaptı.

Partinin lideri Florian Philippot’nun çağrısıyla miting öncesi yürüyüş düzenlendi. Yürüyüşte “NATO’dan çıkalım”, “AB’den çıkalım”, “Özgür Fransa” sloganları atıldı.

FRANSA’DA AB VE NATO’YE TEPKİ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un ekonomi politikalarına da tepki gösterildi. Macron’un Rusya karşıtı politikalarının Fransa’yı yoksullaştırdığı vurgulandı. Mitingde konuşan Vatanseverler Partisi Genel Başkanı Philippot, Macron’u istifaya davet etti.

Avrupa elektrik piyasasını rahat bırakın, enerji fiyatlarını düşürün, fırınlarımızı kurtarın, esnafımızı kurtarın, fabrikalarımızı kurtarın, orada barışa hizmet etmeyen ama burada sefalete neden olan Rusya karşıtı yaptırımları durdurun ve parlamentodaki muhalefetten kendilerini sarsmasını isteyin.

Fransızları eyleme geçmeye çağıran Vatanseverler Partisi, ülkesinin acilen Avrupa Birliği ve NATO’dan çıkması gerektiğini söyledi.

Vatanseverler, Fransa’yi özgürleştirelim sloganıyla eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı.

# fransa # nato # Emmanuel Macron