Kışkırtmada son adım: NATO Kosova’da tatbikat yapacak

ABD ve NATO, Balkanlar’da askeri varlığını arttırıyor. Sırbistan’ın Sırp polisi ile birlikte çalışma talebini reddeden NATO, sözde barış gücü KFOR’un Kosova güçleriyle çalışması için takviye ekipler gönderdi. Çok yakın bir zamanda Kosova’da askeri bir tatbikat yapacaklarını ilan etti.

Atlantik cephesi Balkanlardaki sinir uçlarını hedef alan eylemlerini hızlandırdı.

KIŞKIRTMADA SON ADIM: NATO TATBİKATI 

Kosova Gücü KFOR’daki asker sayısını arttıran NATO, tatbikat yapacağını açıkladı. Tatbikat için net bir tarih verilmedi ama hazırlıkların başladığı duyuruldu. Duyuru, Kosova Gücü (KFOR) sosyal medya üzerinden yaptı:

- Tatbikat, KFOR birimlerini bir kriz müdahale durumunda hareket özgürlüğünü garanti altına almak üzere eğitmeyi amaçlıyor. Tatbikat, bir dizi taktik simülasyon ve lojistik faaliyetten oluşacak.

Tatbikatın Novo Selo üssü yakınlarında yapılacağı belirtilirken Kosovalı Sırplar eyleme devam ediyor. NATO’nun bölgedeki varlığını arttırması gerilimi tırmandırıyor.

Sırbistan’ın Sırp polisi ve NATO gücünün birlikte çalışmasını talebine kulak tıkandı. Aksine NATO liderliğindeki KFOR, Sırbistan’ın ayrılıkçı bölgesi Kosova’nın kuzey kesimindeki konuşlanmasını genişletti.

NATO’nun bu adımı Sırbistan’ın tepkisini çekti. Belgrad yönetimi Priştine’deki etnik Arnavut hükümetini yerel Sırpları “terörize etmekle” suçladı.

# Sırbistan # kfor # nato # NATO Kosova Gücü # abd # Kosova