Hollandalı gazeteci PKK gerçeğini ortaya serdi: ''Suriyeli Kürtler nefret ediyor''

Bölücü terör örgütünün Fransa sokaklarındaki şiddet eylemelerinin ardından cılız da olsa Avrupa’da PKK/PYD’ye verilen destek sorgulandı. Hollandalı gazeteci Rena Netjes, Avrupa'nın PYD/YPG'ye karşı tutumunu eleştirdi. Netjes, terör örgütünün işlediği suçların göz ardı edildiğini söyledi.

Türkiye’nin Suriye ve Rusya ile PKK/PYD’ye karşı ortak hareket erme iradesi üzerinde terör örgütünün Fransa’daki mensupları sokakları ateşe verdi. Bunun üzerine PKK/PYD’liler Avrupa kentlere eylemlere başladı.

Batı’daki şiddet eylemleri üzerine Avrupa ülkelerinin terör örgütü PYD/YPG'ye karşı tutumu da eleştirilere neden oluyor. TRT’ye konuşan Hollandalı gazeteci Rena Netjes, Avrupa'nın PYD/YPG'nin işlediği suçları göz ardı ettiğini söyledi. Netjes, Avrupa'nın terör örgütünün propagandasına inanmasını eleştirdi.

Suriye’de araştırma yapan Hollandalı gazeteci, PKK/PYD ile ilgili önemli bilgiler edindi. Netjes, PYD/YPG’nin bölgede halkın evini bastığı Suriyelileri bu ülkeden kaçtığını belirtti. "PYD kendini Kürtlerin temsilcisi olarak tanıtmış olsa da birçok Kürt onlardan nefret ediyor" diyen Netjes, örgütün gençleri örgüte dahil etmek üzere kaçırdığını ve birçok muhalif görüşlüleri infaz ettiğini ifade etti.

Hollandalı araştırmacı PYD'nin işgalindeki bölgelerde demokratik yönetim şeklinin olmadığını söyledi. Netjes, "Ne seçim var ne de özgür medya ama buna rağmen PYD demokrat olduğunu iddia ediyor” dedi.

Hollandalı gazeteci, terör örgütü PKK ile PYD/YPG'nin arasındaki bağlantılara da değindi. "Suriye'nin kuzeyine adım attığınızda karşınıza çıkan ilk şey Abdullah Öcalan'ın bir pankartı", diyen gazeteci Rena Netjes, PYD binalarında ve birçok yerde terör elebaşının fotoğraflarının olduğunu belirtti.

# pkk # pyd # YPG # suriye # rusya # fransa # terör örgütü # abdullah öcalan