Şehit Kasım Süleymani 3. yılında anılacak

Emperyalizme karşı mücadelede şehit olan İranlı General Kasım Süleymani, ölümünün 3’üncü yılında etkinliklerle anılacak. Direniş Haftası kapsamında yapılan anmaların ana teması “Can Feda” olarak belirlendi. Ulusal anma töreni 3 Ocak günü Tahran Camisinde yapılacak.

Kasım Süleymani, ABD emperyalizmi ve İsrail Siyonizmine karşı verdiği mücadeleyle hafızalara kazındı. ABD’nin terör saldırısında hayatını kaybetmesinin üzerinden 3 yıl geçse de unutulmadı:

- İyi bir sonun alametleri vardır ve bu alametlerden biri, şehitliğin yanı sıra, İran'da ve dünyada gönüllerin lideri olmasıdır.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Korgeneral Kasım Süleymani, 3 Ocak 2020 yılında ABD’nin Irak’ta düzenlediği terör saldırısında şehit oldu:

- Amerika'nın bu yanlış hesaplaması hesap cihazlarında devam ediyor. Örneğin aziz şehidimiz Süleymani'nin şehadetinde ne düşündüler ve ne oldu? Şehit Süleymani'nin ortadan kaldırılmasıyla onun temsil ettiği dev hareketin söndürüleceğini düşündüler ama bu yol daha da genişledi.

Direniş Haftası kapsamında Süleymani’nin ölümünün 3’üncü yılında bir dizi etkinlik düzenlenmesi kararı alındı:

- Ulusal anma programı 3 Ocak Salı günü Tahran Musallası'nda çeşitli düzeylerde kişi ve yetkililerin katılımıyla gerçekleştirilecek ve yetkililerden biri konuşma yapacak. Ayrıca Dünya Direniş Şampiyonu isimli konferans ertesi gün Tahran'daki İslam ülkeleri zirvesi salonunda yapılacak.

Tahran’ın yanı sıra Kum ve Kirman gibi birçok kentte de etkinlikler yapılacak:

- İmam Humeyni'nin Kutsal Türbesi'nde büyük bir alimler toplantısı ve 12.000 kişilik Azadi Stadyumu'nda "Hac Kasım'ın Kızları" toplantısı yapılacak. General Süleymani'ye eşlik eden muhafızların öyküsü olan "Muhafızlar" belgeselini yayınlayacağız. Okuma kampanyası, vekaleten hac, kitap ve kan bağışı gibi sosyal kampanyalar olacak.

Etkinliklerin ayrıntılarını kamuoyu ile paylaşan Halk Komitesi Sekreteri Tuğgeneral Hemid Rıza Mukaddamfer, İran dışındaki ülkelerde de anma programları olacağını açıkladı:

- Suriye ve Lübnan da dahil olmak üzere direniş ülkelerinde çeşitli programlar düzenlenecek. Azerbaycan Cumhuriyeti ve Türkiye'de programlar düzenlenecek. İstanbul veya Ankara'da halka açık bir konferansın düzenlenmesi gündemde. Irak'ta da özel bir program düzenlenecek. Çünkü birlikte şehit olan Hacı Kasım'ın arkadaşı ve yoldaşı Ebu Mehdi el-Muhandis Iraklıydı.
# Şehit Kasım Süleymani # İran Devrim Muhafızları Ordusu