Aliyev'den Batı'ya maden tepkisi: ''Ermenistan'ın patronları provokasyon hazırlığında''

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycanlı kitle örgütlerinin, Laçin Koridorundaki maden eylemini değerlendirdi. "Doğal kaynaklarımız yasadışı şekilde sömürülüyor. Bu bizim meşru hakkımızdır" diyen Aliyev, Laçin'de yaşananlarında arkasında Batılı ülkelerin olduğunu belirtti.

Azerbaycan, Ermeni nüfusun yaşadığı ve geçici olarak Rus güçlerin konuşlandırıldığı Azerbaycan topraklarında madenlerin yasa dışı işletilmesi ve çevreye verilen zararın araştırılması amacıyla 10 Aralık'ta Laçin’e uzman ekip göndermiş, ancak ekibin bölgeye girişi Ermenilerce engellenmişti. Bunun üzerine Azerbaycanlı demokratik kitle örgütleri, Ermenistan'a tek geçiş yolu olan Laçin Koridoru üzerinde eylem başlatmıştı.

“DOĞAL KAYNAKLARIMIZ YASADIŞI YOLLARLA SÖMÜRÜLÜYOR”

Eylemi değerlendiren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Laçın yolunda yaşanan olay gün gibi ortadadır. Bu bizim meşru hakkımızdır. Doğal kaynaklarımızı sömürenler, uluslararası hukuk önünde de suçludur" dedi:

Devlet kurumlarımızın madenlerde denetim yapması konusunda haklı bir talebimiz var. Neler olup bittiğini görmeliler ve bu yasa dışı faaliyet durdurulmalıdır. Bu bizim haklı talebimizdir. Ancak bugün bu durum tamamen çarpıtılarak yansıtılmaktadır. Yine yalan, yine iftira. Bunu kimin yaptığını da çok iyi biliyoruz.

 ''BATI, AZERBAYCAN’A KARŞI KIŞKIRMA PEŞİNDE”

Laçın Koridoru'nda yaşananların Batı tarafından Azerbaycan'a karşı karalama kampanyasına dönüştürüldüğünü belirten Aliyev, Birleşmiş Milletlerde de ülkesine karşı yeni bir provokasyon hazırlığı olduğunu söyledi:

Burada Ermenistan değil, ondan daha fazla, yurt dışındaki patronları, arkalarında duran devletler Azerbaycan'a karşı bir karalama kampanyası başlattı. Bazı ülkeler özel bir şevkle birkaç gündür bize karşı bir sonraki kirli planlarını gerçekleştirmeye kararlı. Ancak bunlar bizi hiçbir şeyden caydırmayacak. Bunu zaten defalarca kanıtladık. 2. Karabağ Savaşı da savaştan sonraki 2 yıl da kimsenin bizi etkileyemeyeceğini gösterdi. Bizim, kendi topraklarımız için kararlılığımız en ufak bir şekilde bile değişmeyecek.
# İlham Aliyev # Azerbaycan # Laçin Koridoru # Ermenistan