İngiltere'de Noel arifesinde demiryolu işçileri greve gitmeyi planlıyor

İngiltere'de demiryolu işçileri Noel arifesinde greve gitmeyi planlıyor. Devlet şirketi Network Rail ile Ulusal Demiryolu İşçileri Sendikası arasında yapılan görüşmelerde uzlaşma sağlanamadı. Toplu görüşmeler anlaşma ile sonuçlanmazsa demiryolu işçileri 24-27 Aralık’ta greve çıkacak.

Pandemi, enerji maliyetleri, enflasyon, resesyon…

Ekonomideki yüksek ateşi düşüremeyen İngiltere’de demiryolu çalışanları greve gitmeye hazırlanıyor. Zam talepleri karşılanmayan emekçiler, Noel arifesinde iş bırakmayı planlıyor. Demiryolu işçilerinin devlete ait Network Rail ile yapılan görüşmelerde karara varılmaması durumunda 24-27 Aralık'ta greve çıkacağı belirtiliyor.

Yaklaşan grev ile ilgili değerlendirmeler yapan Ulusal Demiryolu, Denizcilik ve Taşımacılık İşçileri Sendikası Genel Sekreteri Mick Lynch “Seyahat edeceklerin gerçekten hayal kırıklığına uğrayacağına, sinirleneceğine ve kızacağına eminim” dedi. Lynch, mevcut zam teklifinin işçileri faydasına olmadığını söyledi. Hükümet demiryolu çalışanlarına 2022 ve 2023’te her yıl yüzde 4’lük zam teklif etti. Emekçilerin oylaması için 1 hafta süre verildi. Sendika ise işçilere teklifi reddetmeleri tavsiyesi yaptı.

İngiltere Ulusal Demiryolu, Denizcilik ve Taşımacılık İşçileri Sendikası ise maaşlara iki yıl içinde kademeli olarak yüzde 8 oranında zam yapılmasını ve Nisan 2024’e kadar işten çıkarma olmayacağının garanti edilmesini talep ediyor. Sendika, 2022 ve 2023 yılları için yapılan yüzde 4’lük zam teklifini kabul etmiyor.

# ingiltere # grev # demiryolu