İngiltere'de yaşam güçleşiyor: Halk faturalarını ödeyemiyor

İngiltere ekonomisine ilişkin çarpıcı bir araştırma açıklandı. Ulusal İstatistik Ofisi verilerine göre halkın yüzde 30’u konut kredisi ve kiralarını, yüzde 45’i de enerji faturalarını ödemekte zorlanıyor. Ülkede temel gıdalardaki artış ise yüzde 50’nin üzerinde.

Temel gıda fiyatları zirveyi gördü. Kredi ve enerji faturaları ödenemez hale geldi. İngiltere'de yaşanan ekonomik kriz Ulusal İstatistik Ofisi verileri ile gözler önüne serildi.

Bir yılda 3 başbakan değiştiren İngiltere’de enflasyon son 40 yılın zirvesine çıktı. Ulusal İstatistik Ofisi, artan hayat pahalılığını “2022 yılının nisan ve eylül ayları arasındaki değişen etkileri” başlığında ele alındı. Halkın çok büyük bir kısmının artık kira, konut kredisi ve enerji faturalarını ödemekte zorlandığı rapora yansıdı.

Verilere göre halkın yüzde 30’u aldıkları evin kredisini ve kiralarını ödeyemiyor. Yüzde 45’i de enerji faturalarını ödemekte zorluk çekiyor.

İngiltere’de en düşük fiyatlı 30 temel ürünün fiyatı 2021 yılının nisan ayından bu yana yüzde 40 arttı. Eylül ayı itibariyle son bir yılda fiyatı en çok artan gıdalar yüzde 60 ile ayçiçeği yağı ve ve makarna oldu. Çayın fiyatı yüzde 50, ekmeğin fiyatı ise yüzde 40’a yakın artış gösterdi.

# ingiltere # konut kredisi (mortgage) # ev kirası # fatura # Enerji faturası