Irkçı siyasetçiden yeni kışkırtma: Danimarka'da da Kuran-ı Kerim yaktı

Danimarkalı ırkçı siyasetçi Rasmus Paludan, İsveç’te tepki çeken Kuran kışkırtmasını Kopenhpag’a taşıdı. Sosyal medya üzerinde Türkiye’yi tehdit eden Paludan, “İsveç NATO’ya girene her Cuma Kuran-ı Kerim yakacağım” ifadelerini kullandı.

Danimarkalı ırkçı Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, İsveç'in ardından Danimarka'da da Kur'an-ı Kerim yaktı.

Kopenhag'ta İslam Toplumu derneğine ait caminin önüne gelen Paludan, bir akaryakıt istasyonunun hemen önünde polis koruması altında yeni bir kışkırtma eylemine imza attı.

Irkçı siyasetçi ayrıca, cuma namazından çıkan Müslümanlara elinde Hazreti Muhammed'e hakaret içeren bir materyal sallayıp dikkat çekmeye çalıştı.

Paludan'ın kışkırtma eylemi esnasında camiden dışarıya hoparlörlerle tekbir sesleri verildi.

İsveç vatandaşı da olan Danimarkalı Rasmus Paluden, eylemi öncesi yine Türkiye’yi tehdit eden paylaşımlar yaptı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a seslendiği paylaşımında, "İsveç NATO üyesi olana kadar her cuma Kopenhag'daki Türkiye Büyükelçiliği önünde Kur'an yakacağım" ifadelerini kullandı.

Türkiye ile birlikte Rusya’yı da hedef alan Paludan, yine “ifade özgürlüğü”nden dem vurdu. "Bugün bir caminin önünde Kur'an yakacağım, bir kez Rusya Büyükelçiliği önünde yakacağım bir kez de Türkiye Büyükelçiliği önünde yakacağım" ifadeleriyle kışkırtıcı tavrını sürdürdü.

Irkçı siyasetçinin İsveç’teki eylemine hem Türkiye’den hem de İslam dünyasından tepki yağmıştı. Bir çok ülkede protestolar da devam ediyor. İran'ın başkenti Tahran'da, cuma namazı sonrası yüzlerce kişi yürüyüş yaptı. Kalabalık, İsveç, İngiltere, ABD ve İsrail karşıtı sloganlar attı.

Irak'ın Kerkük kentinde de Büyük Şorav Camisi'nde, İsveç ve Hollanda’dadaki kışkırtma eylemleri protesto edildi.

Cezayir Müslüman Alimler Birliği ise, İsveç ve Hollanda’ya boykot çağrısı yaptı. Birlik Başkanı Abdurrezzak Kassum, "ifade özgürlüğü" bahanesiyle Kur'an’a yapılan saldırılara izin veren ülkelere karşı kapsamlı boykot uygulanması gerektiğini söyledi.

Rusya da kışkırtma eylemine karşı “inançlara saygı bir tercih değil zorunluluktur” açıklaması yapmış, Batı’nın ifade özgürlüğü konusundaki iki yüzlülüğüne tepki göstermişti.

# kuran-ı kerim # danimarka