KDHC'den ABD 'ye kırmızı çizgi uyarısı: "Nükleer silah dahil topyekun savaş"

KDHC, yarımadada askeri varlığını arttırmaya hazırlanan ABD’yi uyardı. Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD’nin düşmanca eylemlerinin kırmızı çizgiye ulaştığı belirtildi. Olası bir Amerikan saldırganlığına, nükleer silah dahil topyekün yanıt verileceği vurgulandı.

ABD ile Güney Kore arasında ortak tatbikatların ardı arkası kesilmezken, eş zamanlı olarak Asya-Pasifik turuna çıkan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin'in Güney Kore ziyaretleri bölgede tansiyonu yükseltti.

“ABD’NİN DÜŞMANCA EYLEMLERİ KIRMIZI ÇİZGİYE ULAŞTI”

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD ve NATO’yu uyardı. Dışişleri Bakanlığının açıklamasında, kırmızı çizgiler hatırlatıldı. “Yarımadayı savaş bölgesine çeviren ABD ile diyalog kurmayız, ezici nükleer gücümüze güveniriz” ifadeleri kullanıldı:

Kore Yarımadası'ndaki ve bölgedeki askeri ve siyasi durum, ABD ve müttefiklerinin pervasız çatışma yanlısı manevraları ve düşmanca eylemleri nedeniyle kırmızı çizgiye ulaştı. Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ABD'nin olası bir askeri harekatına 'nükleer silaha karşı nükleer silah, topyekun savaşa karşı topyekun savaş' ilkesi çerçevesinde en sert tepkiyi verecektir.

 Açıklamada, ABD’nin bölgede askeri varlığını artırmaya dönük adımlarına karşı caydırıcı faaliyetlerin devam edeceği vurgulandı.

ABD Savunma Bakanı Lyold Austin, hafta başında Güney Kore'yi ziyaret ederek temaslarda bulunmuş, Washington ve Seul'ün, F-22 ve F-35 jetlerini de içeren askeri varlıkların bölgede konuşlandırılması konusunda mutabık kaldığı bildirilmişti.

# kore demokratik halk cumhuriyeti # nato