Lavrov'dan Moldova uyarısı: "Sıradaki Ukrayna olmak için can atıyor"

“Moldova, NATO’ya girmeye can atıyor”, “Sıradaki Ukrayna Moldova”… Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, bu sözlerle uyarılar yaptı Kişinev yönetimine. Lavrov tarafsızlığını korumak isteyen ülkelerin ABD tarafından tehdit edildiğini belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, dış politika ve uluslararası gündeme dair Rossiya Segodnya  Uluslararası Haber Ajansı açıklamalar yaptı. ABD ve Batı ülkelerinin Rusya'yı tehdit etmek için şimdi de gözünü Moldova'ya diktiğini belirten Lavrov, Moldova'nın "sıradaki Ukrayna" olmak için her şeyi yapmaya hazır olduğunu vurguladı:

- Moldova Devlet Başkanı Maya Sandu NATO’ya girmeye can atıyor. Sandu’nun Romanya vatandaşlığı bulunuyor ve Romanya ile Moldova’yı birleştirmeyi istiyor, ne yapabiliyorsa yapmaya hazır.

Savaşın süresi ile ilgili de değerlendirmeler yaptı Rusya Dışişleri Bakanı, Batı ülkelerinin Ukrayna’ya temin ettiği silahlara dikkat çekti:

- Kiev rejimine Batı tarafından gönderilen silahların menzili arttıkça, bu silahları Rusya topraklarından geri iteceğimiz mesafe de artacak. Rusya’nın amacı, Ukrayna güçlerini kendi toprakları için güvenli olacak bir mesafeye geri itmek. NATO’nun tamamı Rusya’ya karşı savaşıyor. 'Biz savaşmıyoruz, sadece silahlandırıyoruz' diyor olmaları oldukça gülünç.

Lavrov tarafsızlığını korumak isteyen gelişmekte olan ülkelerin ABD tarafından tehdit edildiğini belirtti:

- ABD, Avrupa Birliği’ni öyle bir ezdi ki onu bağımsızlık emarelerinden tamamıyla yoksun bıraktı. Avrupa Birliği’nin demokrasi anlayışı totaliter bir yapıya büründü” ifadelerini kullandı. 

 Ukrayna operasyonunun yıl dönümünde yeni raporlar yayınlayacaklarını duyuran Lavrov, "ABD’nin Ukrayna’daki biyolojik laboratuvarlarının faaliyetlerini içeren veriler dahil pek çok rapor hazırlıyoruz dedi.

# rusya # Sergey Lavrov # Moldova # Ukrayna # amerika # avrupa birliği