Rusya biyolojik silah belgelerini yayınladı

Rusya, ABD’nin Ukrayna’da biyolojik silah ürettiğine dair yeni belgeler yayınladı. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Petagon'un Ukrayna’da biyolojik silah üretim için araştırmalar yürütttüğünü söyledi. Antalya'da konuşan Lavrov; "nükleer savaş çıkar mı? sorusuna, "inanmıyorum, inanmak istemiyorum ancak "nükleer konusunu batı dillendiriyor, Rusya değil" yanıtını verdi.

Rusya, ABD’nin Ukrayna’da biyolojik silah ürettiğine dair belgeler yayınlamaya devam ediyor.

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland, 8 Mart’ta yaptığı açıklamada, Ukrayna’da biyolojik laboratuvarların bulunduğunu, Kiev ve Washington’ın buralardaki materyallerin Rus ordusunun eline geçmemesi için çalıştığını söylemişti.

Rusya Radyasyon, Kimyasal ve Biyolojik Koruma Komutanı İgor Kirillov, hem Nuland’ın açıklamasının hem de elde edilen belgelerin, ABD’nin, Ukrayna’daki askeri-biyolojik programını doğruladığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Antalya’da düzenlediği basın toplantısında bu konuya değindi. Lavrov, Pentagon'un Ukrayna’da biyolojik silah üretim için araştırmalar yürütttüğünü söyledi.

- Burada kimyasal ve biyolojik silahların yasaklanmasına yönelik anlaşmalara aykırı olarak geliştirme yapıyorlar. Daha önce kullanıldı mı elimizde delil yok. Ama yeni silahlar yaratmaya çalışıyorlar.

RUSYA'DAN NÜKLEER SAVAŞ AÇIKLAMASI

Lavrov'a, “Nükleer savaş çıkar mı?” sorusu da yöneltildi.

- Buna inanmıyorum, inanmak istemiyorum. Nükleer konusu, Batı ve NATO’cular tarafından dillendiriliyor. ABD Başkanı Biden da kendisine 'Yaptırımların alternatifi var mı?' diye sorulduğunda 'Alternatif sadece üçüncü dünya savaşı' dedi. Akıllarından sürekli böyle fikirler geçiyor. Bu durum bizi de kaygılandırıyor.
# abd # rusya # Ukrayna # son dakika # lavrov # nato # batı # Biden # Belge # pentagon # askeri # Nükleer savaş # mart # kiev # kimyasal silah # Victoria Nuland # biyolojik silah # İgor Kirillov