KDHC'den ABD'ye çok sert uyarı:''Havlayan köpek ABD, ölümcül bir krizle yüzleşecek''

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nden, Asya-Pasifik’i silahlandıran ABD’ye çok sert bir uyarı geldi. Pyongyang yönetiminin iki numaralı ismi Kim Yo-jong, “ABD'yi 'korkuyla havlayan köpek” diye tanımladı, Washington'ı, “Ölümcül bir güvenlik kriziyle yüzleşebilirsiniz” diye uyardı.

Çin ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nin tüm ikazlarına rağmen ABD, Asya-Pasifik’te gerilimi tırmandırmakta kararlı. Bölgede askeri varlığını artırıp tatbikatlar yapan ABD’ye çok sert bir uyarı geldi.

Uyarı ABD’nin Birleşmiş Milletler’den KDHC’ye yönelik kınama talep etmesi sonrasında geldi.

"ABD KORKUDAN HAVLAYAN KÖPEK" 

KDHC Devlet Başkanı Kim Jong-un'un kız kardeşi Kim Yo-jong’un konuştu. ABD’nin 14 ülke ile BM’deki açıklaması için "İngiltere, Fransa, Avustralya, Japonya ve Güney Kore gibi ayaktakımıyla birlikte iğrenç bir ortak açıklama" ifadesini kullandı. Ülkenin iki numaralı ismi olan Kim Yo-jong, ABD’yi korkudan havlayan bir köpeğe benzetti:

ABD, Kuzey Kore'yi ne kadar çaresizce silahsızlandırmaya çalışırsa çalışsın (ülkemizi) nefsi müdafaa hakkından asla mahrum bırakamayacağını ve ne kadar Kuzey Kore karşıtı eylemlerde bulunursa o kadar ölümcül bir güvenlik kriziyle karşı karşıya kalacağını unutmamalı.

 Kim Yo-Jong, Asya-Pasifik’te en büyük tehdidin ABD olduğunu vurguladı. Tatbikatların ve yeni kurulan Uzay Komutanlığı’nınn KDHC’nin egemenliğini hedef aldığını, ağır bir siyasi provokasyon olduğunu belirtti. Askeri önlemleri sürdüreceklerini kaydetti.

# KDHC # kore demokratik halk cumhuriyeti