Pakistan’da İmran Han’a suikast girişimi

Emperyalizme savaş açtığını ilan ederek yüz binlerle birlikte başkent İslamabad’a yürüyen Pakistan Adalet Hareketi Partisi Lideri İmran Han’a silahlı suikast girişimi düzenlendi. Han bacağından yaralanırken kaçmaya çalışan saldırgan yakalandı.

ABD darbesiyle başbakanlığı düşürüldükten sonra Pakistan’da emperyalizme karşı büyük bir mücadele başlatan Pakistan Adalet Hareketi Partisi Lideri İmran Hana, suikast düzenlendi.

Silahlı suikast girişimi Han’ın yüz binlerce kişiyle Lahor’dan başkent İslamabad’a başlattığı büyük yürüyüş sırasında yaşandı. Saldırgan silahı ateşlendiğinde İmran Han üstü açık aracın etrafında toplanmış kalabalığa sesleniyordu.

Han saldırıda sağ bacağından yaralandı. Hemen kurşungeçirmez bir araca alındı.

Han’a destek için toplanan kalabalık ise saldırganın kaçmasına izin vermedi, saldırgan yakalandı.

Kargaşa dinince İmran Han sargılı ayağı ile halkı selamladı .

Pakistan Adalet Hareketi Partisi Lideri, Han’ın sağlık durumunun iyi, yarasının hafif olduğunu açıkladı. Saldırıda PTI'nin bazı üst düzey isimlerinin de bulunduğu 6 kişinin yaralandığı belirtildi.

Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Han’ın “ithal” olarak tanımladığı hükümetin Başbakanı Şerif Şahbaz saldırıyı kınadı.

ABD destekli hükümete karşı erken seçim için 28 ekimden bu yana süren yürüyüş ise devam edecek. Han ve konvoyun yarın başkente varması, süresiz oturma eylemine başlaması bekleniyor.

Ara seçimlerden galip gelen İmran Han’a siyasi yasak getirilmesi bardağı taşıran son damla olmuştu. Pakistan Adalet Hareketi Partisi seçimlerin 2023 mart ayında yapılması için eylemlere başlamıştı.

İmran Han, Lahor’dan yola çıkarken yaptığı konuşmada bu konuşmada
yürüyüşü hedef alacak her şeyden “ithal hükümetin” sorumlu olacağını ilan etmişti.

# pakistan # Pakistan Adalet Hareketi