Şi Cinping ile Scholz'dan kritik temas

Şi Cinping, Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede, Scholz'un Pekin ziyaretinin iki ülke arasındaki karşılıklı anlayışı ve güveni güçlendireceğinden ve çeşitli alanlarda işbirliğini derinleştirmeye yardımcı olacağından emin olduğunu söyledi.

Şi Cinping, Olaf Scholz ile yaptığı görüşmede, Scholz'un Pekin ziyaretinin iki ülke arasındaki karşılıklı anlayışı ve güveni güçlendireceğinden ve çeşitli alanlarda işbirliğini derinleştirmeye yardımcı olacağından emin olduğunu söyledi.

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz Pekin’de ağırladı. Büyük Halk Salonu'nda gerçekleşen görüşmede, Çin ve Almanya'nın önemli etkiye sahip iki büyük ülke olarak değişim ve istikrarsızlık zamanlarında birlikte çalışması, küresel barış ve kalkınmaya daha fazla katkıda bulunması gerektiğini söyledi. Sözlerine şu şekilde devam eden Jinping, "Bu yıl, Çin-Almanya diplomatik ilişkisinin kurulmasının 50. yıldönümü. bu yolculuk, iki tarafın karşılıklı saygı ilkelerini takip ettiği, farklılaşmayı kabul ettiği, alışverişi ve karşılıklı öğrenmeyi sürdürdüğü ve kazanmanın peşinde olduğunu gösteriyor. ikili ilişkilerin genel yönü istikrarlı ilerleme ile doğru yolda kalacaktır.Mevcut uluslararası durum, eşi görülmemiş riskler ve zorluklarla birlikte karmaşık ve değişkendir.Çin ve Almanya, önemli etkiye sahip iki büyük ülke olarak birlikte çalışmalıdır. değişim ve belirsizlik zamanları, zorlukların üstesinden gelmek ve küresel barış ve kalkınmaya daha fazla katkıda bulunmaktır" dedi.

Almanya Şansölyesi Schloz ise "Almanya ile Çin arasında diplomatik ilişkilerin kurulmasının 50. yılı vesilesiyle burada bir araya geliyoruz. Burada sizinle konuşmaktan çok mutluyum. Hamburg'un Birinci Belediye Başkanı olduğum zamanlardaki sohbetlerinizi hala hatırlıyorum. Bir keresinde Pekin'i Federal Maliye Bakanı olarak ziyaret etmiştik. Burada her iki çıkarı ilgilendiren konularda derinlemesine fikir alışverişi yapıyoruz, bu iyi bir şey. Bu, ikili ilişkileri ve ikili ekonomik - ticari ilişkilerin gelişimini daha da teşvik etmeyi içeriyor" dedi.

Jinping, Scholz'un Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) 20. Ulusal Kongresi'nden sonra Çin'i ziyaret eden ilk Avrupalı lider olduğunu ve bunun Federal Şansölye olarak Çin'e ilk resmi ziyareti olduğunu kaydetti.

Çin'i Almanya ve Avrupa'nın önemli bir ekonomik ve ticari ortağı olarak gören Scholz, Almanya'nın ticaretin serbestleştirilmesini ve ekonomik küreselleşmeyi sıkı bir şekilde desteklediğini, Çin'den "ayrılma"ya karşı olduğunu ve Çin ile ekonomik, ticari ve yatırım işbirliğini geliştirmeye hazır olduğunu söyledi.

İki lider Ukrayna krizi konusunda da görüş alışverişinde bulundu.
iki taraf da çeşitli alanlarda ikili işbirliğini derinleştirme sözü verdi.

# Olaf Scholz # Çin Devlet Başkanı Şi Cinping # almanya # çin